logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Met vole verbazing en met tijden zeer ontroerd deze documentaire serie in een paar dagen bekeken.

Ik was niet zo gek van Netflix maar nu ik er toegang toe heb kijk ik zo nu en dan eens wat. En ik verbaas me erover wat voor mooie dingen daar te zien zijn. Ik had al eerder geschreven over 'The Queen's Gambit' die echt boeiend is en prachtig. Van begin tot einde. Ik kon niet ontsnappen aan het binge-watching toen ik deze serie keek. Ook in een paar dagen gekeken en nu weer met de prachtige documentaire "Wild Wild Country".

"Wild Wild Country" moet je zien!

Osho, of Baghwan Shree Rajneesh zoals hij eerder heette kent denk ik bijna iedereen wel. Het is een zeer interessante man die ook nog eens buitengewoon intelligent is. Omdat ik een vriendin heb die spiritueel is en o.a. veel boeken van Osho leest en daar over verteld ben ik ook eens wat video's van hem gaan kijken op YouTube. Indrukwekkend. Omdat ik niet alles weet over hem maar wel de basis dingen zoals zijn vele Rolls Royces en wat andere 'vreemde' zaken was ik toch wel benieuwd toen ik zag dat deze documentaire op Netflix te zien was.

Ik ben er eens voor gaan zitten en heb een verhaal voorgeschoteld gekregen dat zelfs een schrijver waarschijnlijk niet kan verzinnen. Na het zien van de documentaire blijf ik nog wel met wat vragen zitten. Het is niet het complete verhaal maar niet minder interessant. Maar het heeft mijn belangstelling in Osho wel aangewakkerd. Binnenkort maar eens wat meer over lezen. Osho's advocaat Philip Niren Toelkes vertelde aan het einde van de documentaire dat hij een boek aan het schrijven is dat dieper gaat en het werkelijke verhaal verteld. Osho vroeg hem voor zijn dood om een boek te schrijven dat zijn naam zuivert in de USA rondom de rechtzaak. Ik ben er benieuwd naar. Ik geloof wel dat Osho 'onschuldig' is maar om meer te weten kijk die fantastische documentaire 'Wild Wild Country' op Netflix maar. Je zal er geen spijt van krijgen. En voordat het boek van Philip Niren Toelkes uitkomt kan je alvast deze 3 uur durende podcast van hem luisteren met een interview met hem dat hij na het uitkomen van de Netflix documentaire heeft gegeven.