logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

60 procent keycap set

... en dan maar zien wat je soms weken later binnen krijgt. Maar dat is toch ook wel een beetje deel van het plezier.

Ik zit vanavond even op mijn telefoon te kijken en ik zie een berichtje in de app van PostNL dat er een pakketje afgeleverd is. Dat is raar ik heb de bel niet gehoord. Dus maar even naar beneden gelopen om de brievenbus te controleren. En daar zit een envelop in. Mijn 60 procent keycap set vanuit China, zoals je die hierboven het artikel kunt zien. Voor € 14 kan je niet teveel verwachten maar zo slecht zien ze er niet uit. Voldoende dik en mooi als starters setje op de 'gk61 hot swappable mechanical keyboard' die momenteel al enige weken onderweg is. Ook uit China.

Een leuke hobbie waarbij je wel vaak moet wachten

Een leuke hobbie dus die mechanische keyboards en alles wat erbij hoort. Maar je moet wel geduld hebben en vaak wachten voordat je iets binnen hebt. Veel dingen zijn hier niet te bestellen of zijn te duur. Dus dan maar uitwijken naar Banggood, Aliexpress of een andere leverancier. En dan moet je geduld hebben want je weet nooit hoe lang het gaat duren. De ene keer heb je iets binnen 8 dagen binnen maar het kan ook gerust een maand of 2 duren.

Tot nu toe heb ik met die bestellingen wel redelijk goede ervaringen maar het blijft altijd weer afwachten. Ik heb nu via een Nederlandse site bijvoorbeeld Cherry MX blauwe switches besteld en ben erg benieuwd hoe die bevallen en wat de kwaliteit is. Ook is er nog een 60 procent bordje onderweg met hot swappable keys. Daar ben ik ook erg naar benieuwd, vooral de kwaliteit en hoe die typt. Die heeft namelijk een echt grote rechter shift key en dan maak ik daar hopelijk helemaal geen fouten meer mee.

Als die binnen is dan ben ik voorlopig even klaar met nieuwe spullen kopen wat betreft mechanische toetsenborden. Misschien dat ik nog wel wat switches bestel om te testen maar daar laat ik het dan ook bij. Als ik dan hopelijk einde van het jaar de 75 woorden per minuut heb gehaald dan koop ik begin volgend jaar nog een mooi keyboard waar ik alles mee kan doen en die van hoge kwaliteit is. Ik denk zelf aan de KBDFANS 75v2. En uit de switches ben ik nog niet. Maar volgens mij heb je met die kit een waanzinnig mooi en goed mechanisch toetsenbord. En je moet hem zelf 'bouwen' dus dat is ook een leuke en nieuwe dimensie. Vooral het solderen lijkt me een mooie uitdaging.

Voor nu dus maar even wachten tot alles binnen is.