logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Wat een terechte winnaars. En wat een heerlijke speech. Alle establishment weggeblazen. Heerlijk toch?

Er zijn niet veel programma's die is standaard kijk maar Chateau Meiland neem ik elke week op. Voorgeprogrammeerd! Zodat ik geen uitzending mis. Wat een heerlijk stel mensen is dat. Ooit al gezien in 2007 in 'Ik Vertrek' en toen waren ze al een aansprekend setje mensen.

Meestal 's avonds voor ik naar bed ga kijk ik naar hun programma omdat het gewoonweg een heerlijk ontspannend maar ook hilarisch programma is. En omdat ze 'eerlijk' zijn. Gewoon recht voor zijn raap en met alle gekkigheid van dien. En ik bewonder hun ook voor de keuze die ze gemaakt hebben en het harde werk dat ze hebben moeten doen om dat Chateau helemaal weer in orde te krijgen. Het is nogal niet een klus.

Vanavond speciaal gaan zitten voor de Televizier-ring. Ik ging ervan uit dat Chateau Meiland wel zou winnen en wilde dat wel eens gaan zien. Uitendelijk bij de prijsuitreiking werd bevestigd wat al dagenlang in Nederland rondgesmoest werd. 55% Voor Chateau Meiland is een ongekend hoge score en wat mij betreft helemaal verdient. Ik gun het ze van harte. En de speech van Martien was toch heerlijk om naar te luisteren. Helemaal over de top zoals hij is. Smullen zo'n avond. Zelfs Jan Smit die eerst een beetje zuur uit zijn ogen keek kon het erg waarderen en was zijn teleurstelling snel te boven.

Waattt gooeeeedddd!

Na deze mooie uitreiking de TV maar weer eens uitgeknald en voordat ik ging slapen maar eens Twitter bekeken. Ik probeer daar niet teveel aanwezig te zijn, en al helemaal niet veel te reageren, want je wordt er alleen maar bozig van. Wat een stelletje zielige figuren zit daar. Gunnen de Meilandjes de overwinning niet, vinden het de teloorgang van de TV en een aanfluiting. En nog veel meer dingen. Maar TV is naast wat andere zaken toch gewoon amusement die zoveel mogelijk kijkers moet trekken om zoveel mogelijk reclame-euro's binnen te slepen. En dat is precies wat Chateau Meiland op onnavolgbare wijze heeft gedaan. Niet te ingewikkelde, uitgeknepen concepten gebruiken maar gewoon een paar leuke, bijzondere, zo je wilt aparte, mensen volgen die bezig zijn om hun droom te vervullen. En dat doen ze met verve.

En vergis je niet, die Martien is geen domme jongen en weet precies, maar dan ook precies, waar hij mee bezig is. Die snapt hoe het spelletje werkt en hoe de hazen lopen. Mooi dat hij zo authentiek blijft maar daar wel gebruik van maakt. "wijnen wijnen" Chateau MeilandIk vind het heerlijk om te zien. En als het zo doorgaat dan kan ik nog jaren naar Chateau Meiland blijven kijken.

Ik zeg, Meilandjes ga lekker 'wijnen wijnen' en van harte gefeliciteerd met jullie terechte overwinning. Geniet ervan en veel succes met jullie Chateau en andere nieuwe plannen. Het zij jullie gegund.