Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Discipline is trainen en volhouden

Of het nu gaat over dagelijks een stukje schrijven om te oefenen, of dagelijks je gitaar te pakken, of af te vallen, of wat dan ook. Het blijft allemaal een enorm gevecht voor me.

Ook dit jaar loopt het met het gewicht weer uit de hand. Eigenlijk zou ik zeker een kilotje of 25 kwijt moeten. Het is me al vaker gelukt om gewicht te verliezen maar niet om het uiteindelijk vol the houden. Voor aankomend jaar wil ik weer proberen om een poging te wagen. Nee, ik ga het doen. Alleen hoe het over de lange termijn gaat weet ik niet.

Ik moet zeker 25 kilo kwijt

Daarom ben ik best wel trots op mezelf dat ik deze typechallenge al zo lang volgehouden heb. Ondanks dat ik de laatste tijd nog wel heel langzaam vorderingen disciplinemaak oefen ik toch een stuk minder en dat moet ik eigenlijk even iets aantrekken totdat ik het jaar vol heb gemaakt begin maart.

Alleen dat typen is toch anders dan gewicht. Ik kan nu blind typen en als ik straks niet meer oefen wordt ik misschien iets langzamer, maar verleren doe je het nooit natuurlijk. En aangezien ik dagelijks achter een toetsenbord zit hou je het ook een beetje bij. Maar met eten, of niet roken of snoepen is dat allemaal toch heel anders. De magic formula bestaat niet. Dat zie je wel aan de hoeveelheid mensen die moeite hebben met al die genoemde zaken.

Ik boks -bokszaktraining- ook nog eens 3 keer per week. En dat hou ik nu al 3 jaar vol. In het begin 2 maal per week en de laatste maanden heb ik daar een dag aan toe gevoegd. Ook dat is lastig volhouden en ik moet me er elke keer weer toe zetten. Maar ik weet dat ik elke keer na de training me weer fantastich en zeer voldaan voel.

Dat hele discipline gedoe daar heb ik op veel vlakken moeite mee en ik blijf er mee vechten. Ik had me bijvoorbeeld ook voorgenomen minimaal om de dag een stukje hier te schrijven en dat is me ook niet gelukt. Alhoewel ik wel dagelijks getrained heb en trots ben op mijn progressie.

Ik hoop dat ik het, voor mij rampjaar, 2019 achter me kan laten en van 2020 een fantastich jaar kan maken. Ik hoop leuke projecten en/of job te vinden, een leuke vriendin, -25 kilo, veel plezier en sociale activiteiten en dat ik mijn gitaarlessen ook weer oppak. En misschien 1 of 2 leuke (groeps)reizen want ik ben alweer een jaar of 5 niet weggeweest.

We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik ga er in ieder geval wel voor.