logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Overpeinzingen op een tropische zomeravond

Ik drink bijna geen druppel meer en roken ben ik ook al mee gestopt jaren geleden.

Maar vanavond schenk ik me een stevig biertje in en steek ik een heerlijke sigaar op. Het is een bloedhete zaterdagavond, niks te doen en tijd voor een over peinzing. Ik ben daar aan toe en moet dat denk ik eens wat vaker gaan doen aankomende tijd. Er is genoeg om over na te denken. En er moet nodig eindelijk eens dingen gaan veranderen.

Het bezoek, na zo'n 11 jaar niet geweest te zijn, aan het graf van mijn moeder is een van de stappen in het proces waarmee ik momenteel bezig ben. Ze doen me goed, maar aan de andere kant doen ze ook pijn. Het valt niet mee om je demonen en andere zaken onder ogen te zien. Ik heb het allemaal mijn hele leven lang weggestopt. En dat krijg je helaas terug.

Het valt niet mee om je demonen en andere zaken onder ogen te zien

Maar daarover later misschien eens meer. Of in het boek dat ik wil schrijven. Altijd goed denk ik om eens je gedachten en fantasieën op te schrijven. Dan ben je er ook bewuster mee bezig. En aangezien ik nu op een redelijk tempotje type staat niet veel me meer in de weg.

Als ik mijn sigaar aansteek en een eerste nipje van mijn glas bier neem terwijl ik op mijn, nog iets te warme, balkon zit is het toch wel even genieten. Al jaren geen sigaren meer gerookt maar een goed sigaartje op zijn tijd is toch wel lekker. Het goede biertje erbij smaakt goed, mis alleen misschien nog wat heerlijke kaasjes. Maar dat komt nog wel een andere keer.

In een klein uurtje zuig ik de sigaar weg en nip mijn glas leeg. En komen er nog wat gedachtes langs. Na mijn wekelijkse praatsessie ben ik weer eens op zoek gegaan naar teksten die ik al meer dan 30 jaar geleden aan het papier toevertrouwde. Ik kwam onder andere een concept song tegen en wat 'dagboek' beschrijvingen van ervaringen die ik heb meegemaakt. Toch interessant om weer terug te lezen omdat je zelf een hoop details in de loop der tijd vergeet.

Maar het zijn ook allemaal teksten die in een tijd zijn geschreven dat het echt slecht met me ging. En het zijn allemaal thema's waar ik eigenlijk nog steeds mee worstel. Wel schokkend om te lezen wat ik toen allemaal opschreef. Vooral de concept songteksten zijn dermate 'zwart' dat ik er zelfs 30 jaar later nog erg verdrietig van word. En weer helemaal terug ben in die tijd.

Ik denk dat ik deze week maar eens een flesje whiskey moet kopen en eens wat vaker moet overpeinzen met een glaasje en een sigaar erbij. En misschien kan ik dan eindelijk binnenkort eens knopen doorhakken en zorgen dat er een einde komt aan al die jaren niet kunnen aarden, connecten en ontsnappen aan dat constante gevoel van angst, onzekerheid, onmacht en ongeluk.