logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Mijn Aprilia Shiver

Gisteren was weer de jaarlijkse motordag van mijn rijschool die hij elk jaar weer organiseert voor oud leerlingen.

En het was weer een groot feest. Ik heb zo'n kleine 6 jaar geleden mijn motorrijbewijs gehaald. Ooit, lang, heel lang geleden heb ik mijn autorijbewijs gehaald. Maar de motor daar durfde ik toen niet aan. Ik was veel te wild en agressief op de motor. Uiteindelijk ben ik dan toch gaan lessen maar ik wilde een meer persoonlijke aanpak. De grote(re) scholen met aantrekkelijke pakketten heb ik toch maar overgeslagen en ik ben op zoek gegaan naar een kleine en persoonlijke school met goede reviews. Uiteindelijk heb ik er een gevonden die ook nog eens vlak bij mijn huis is. De eerste les was al gelijk een belevenis. Ik werd ontvangen met koffie en een koekje en een prettig gesprek. En dat ging elke les zo. Ik had meestal lessen van 1,5 uur maar het gebeurde vaker dat we richting de 2 uur onderweg waren.

De jaarlijkse motordag met BBQ is elke keer weer een feest

Nadat ik uiteindelijk mijn rijbewijs had gehaald vertelde hij me dat hij elk jaar een motorrit plus barbeque voor zijn oud leerlingen organiseert. Ik heb sindsdien dan ook elk jaar meegedaan. Behalve de eerste keer omdat ik toen helaas motorpech had met mijn aangeschafte motor die door het alarmsysteem gesaboteerd werd en niet meer aan wilde slaan. Ik kon wel janken.

Maar de jaren daarna heb ik elke keer met veel plezier deze dag beleefd. En elk jaar is ook weer een feestje. Vertrek staat altijd gepland om 10:00 uur maar je bent van harte welkom om eerder te komen en een kop koffie te drinken. Als ik dan iets na negenen aankom is het al de zoete inval en ontmoet je weer een hoop mensen die je maar een keer per jaar ziet. Maar je gaat zo weer verder waar je het jaar daarvoor opgehouden bent. En het is een heel gemeleerd gezelschap dat samen een heel plezierige dag hebben met alleen maar plezier.

Als we uiteindelijk om een uur of half elf vertrokken gisteren gaan we flink aan de slag. Ondanks de hitte moeten we bijna 2 uur rijden voor de eerste stop een feit is. Gelukkig is de stop lekker uitgebreid en eten we een heerlijke luch die daarna ieder voor zich afrekent. Wat altijd weer een heel gedoe is voor de uitbaters maar het gaat altijd goed en de fooien maken een hoop goed voor ze.

Daarna is het weer een kleine anderhalf uur knallen en dan een 'peuken' stop voor diegene die daar behoefte aan hebben en een plaspauze. Dit gewoon ergens langs een kanaal en zonder mogelijkheid om wat te drinken. Dus de uitdroging is wel een risico in deze hitte. Daarna rijden we in een uurtje naar de rijschool voor het 'eindfeest'. Ik zet dan eerst mijn motor thuis neer, trek een schoon shirtje aan en fiets naar hem toe.

En dan trek ik een eerste biertje open en hebben we een zeer gezellige borrel en BBQ met leuke en verrassende gesprekken. En dan elk jaar, om een uur of 23:00 met iets teveel gegeten en iets teveel bier op neem ik afscheid en ga ik op huis aan. Maar niet nadat ik iedereen eerst bedankt heb en Peter, de rijschoolhouder, te laten weten dat ik dit echt fantastisch vind en dat ik hoop dat dit volgend jaar weer doorgaat. Ik moet zeggen, ik kijk er elk jaar ontzettend naar uit en het is elk jaar weer een groot feest.

Op naar volgend jaar hopelijk. Ik kan niet wachten.