logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Al op de lagere school stond het altijd al op mijn rapport, Marc kijkt liever uit het raam.

Ik heb veel gedroomd over van alles en nog wat. Ik heb alleen niet geleerd om mijn dromen waar te maken maar dat is een heel lang verhaal en dat ga ik hier niet vertellen. Maar mijn dromen, of een deel daarvan, zijn wel gestopt. De droom dat de wereld 'eerlijk' wordt en we er met zijn allen wat gaan maken. Ondanks de hongersnoden, de klimaatwijzigingen en dan nu dat Covid-19 virus veranderd er niks. Ik ben geen complotdenker maar ondertussen lijkt het erop dat dit virus gretig wordt gebruikt om agenda's te slechten en wetten door te drukken. En dan komen daar nog een aantal zaken overheen zoals #BLM en de verkiezingen in Amerika bijvoorbeeld.

Het is genoeg geweest zo!

Ik zal maar niet teveel uitwijden over dat #BLM, natuurlijk ben ik voor gelijkheid en kansen voor iedereen. Het is zelfs zo dat ik eigenlijk nooit bezig ben geweest ben met 'kleur' maar sinds die #BLM beweging is gestart valt het mij opeens op dat er mensen met een andere kleur zijn. Dat wist ik natuurlijk al maar nu valt het me actief op. Als ik iemand zie die niet blank is, of moet ik zeggen wit want ik weet het niet meer, dan 'zie' ik dat nu meteen. Ook de 'martelaren' die erbij gehaald worden begrijp ik niet. Het lijken allemaal criminelen, dat lijkt me nou niet het ideale visitekaartje. En het plunderen en afbranden van winkels en gebouwen lijkt mij ook geen sterk punt voor de zaak. Maar ja, politiek is dan ook iets wat me niet echt ligt. Laat ze maar.

Maar het nummer 'Dreamer' van Ozzy Ozborne geeft wel een beetje weer hoe ik er ook in stond en sta. Ik vind het onbegrijpelijk dat de machthebbers en de mensen met geld bijvoorbeeld de natuur letter slopen en leegtrekken en daar is de rest van de mensheid, die andere 99%, de dupe van. En die 1% natuurlijk ook. Want tegen een virus of andere ziekte kunnen ze zich ook niet verweren, of in ieder geval niet voor honderd procent. Zal het ooit goedkomen? Ik durf niet meer te dromen en ben bang dat als het ooit zover komt wij er allemaal al niet meer zijn. Dat is dan iets voor generaties na ons.

Anyway, op mijn facebookpagina (alleen zichtbaar voor vrienden) plaats ik sinds de eerste persconferentie van Mark Rutte in maart nu elke dag een nummer dat me op dat moment aanspreekt. Vandaag was dat het nummer 'Dreamer'.

Laten we hopen dat ik geen gelijk heb en mijn dromen allemaal toch uit gaan komen. En dan liefst zo snel mogelijk. Het is genoeg geweest zo!