logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Nasa ticket naar Mars

Ik ga een reis maken naar Mars, de planeet. Alweer voor de 2e keer. En jij kan die reis met me meemaken.

Zes jaar geleden was het alweer dat ik las dat je mee kon op de NASA missie naar Mars. Je kon toen, net als nu, je naam opgeven voor die reis en dan ga je mee op die reis. Je naam wordt meegenomen in ik denk een digitaal document.

Ik vond dat toendertijd wel een mooie gedachte. Die, in mijn geval, 12 letters die mijn naam vormen gaan mee op een trip hier heel ver vandaan. Ik heb me daar toen ingeschreven en ik heb dan ook een hoop frequent flyers punten verzameld.

mars frequent flyer club

Natuurlijk ben ik onder mijn eigen naam meegegaan maar die even voor dit blog veranderd in de URL van deze website. Maar al bijna 2 miljard kilometer zijn die 12 letters door de ruimte gegaan. En dat gaat weer gebeuren want ze doen het opnieuw met een nieuwe missie.

The 10.9 million names flying with Perseverance are already on board, but we're taking reservations! Send Your Name to Mars on NASA's next flight to the Red Planet.

Als jij dus ook graag mee wilt doen aan zoiets kan je je via de link onderaan dit artikel inschrijven voor jouw ticket. Ik zou zeggen doe gewoon mee dan zijn jouw lettercombinatie over een aantal jaren ook aanwezig op Mars.

Ik vind het vooral een leuk initiatief en ik vind die hele ruimtevaart ook wel iets heel erg machtig moois en interessant. Ik kan me nog van 1969 herinneren dat ik in de kamer stond tussen mijn ouders in die op een stoel zaten en er iets heel spannends op de TV gebeurde. De beelden zelf kan ik me niet herinneren maar het was de landing op de maan. Ik vind nog steeds de documentaires die je hier en daar tegenkomt over de maanmissies erg boeiend om te zien. En natuurlijk zijn er ook diverse films gemaakt over dit onderwerp zoals die van "Apollo 13". Weg grappig dat juist dat nummer 13 zo'n avontuur is geworden. Terwijl nummer 13 voor mij vooral een geluksgetal is maar daarover misschien in een ander blog meer.

Dat die hele ruimtevaart veel mensen boeit bleek ook wel met de lancering van de eerste Space Shuttle. Die heb ik toen op school live zitten kijken. Daar werden door de hele school alle lessen voor aan de kant gezet. En dat het zo boeiend is komt natuurlijk onder andere ook door de gevaren die er aan kleven. De ongelukken met de Space Shuttle zoals de exploderende Challenger maakten diepe indruk.

Ik heb zelf ooit eens vanaf grote afstand een Space Shuttle lancering mogen meemaken. Ik zat in Florida en we stonden in de tuin. De lucht werd uit een hoek helemaal opgelicht en toen zag je een vuurbal de lucht ingaan. Een tijdje later zag je de boosterraketten die losgelaten werden omdat je de gloeiende ringen zag. Wat moeten die dingen toch enorm groot zijn als je dat kan zien van bijna 100 kilometer. Een andere keer in Florida lag ik in een motelkamer en werd ik wakker van een paar knallen. Dat was de Space Shuttle die de landing had ingezet.

Anyway ik heb alweer dikke 500 woorden uit mijn vingers gerammeld dus ze zijn weer warm en hebben weer extra ervaring opgedaan. Dus ik hou het hierbij want ik ben ook al bezig met twee 'boeken' die ik aan het schrijven ben. Ook daarover later meer.