logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Nature shot with waterfall

Ik zit weer in zo'n periode dat ik alles van de zwarte kant zie. Waar moet het heen met me, ik weet het even niet meer.

Ik zit hier achter een 34" scherm van 3440x1440 pixels en heb er een tweede scherm naast staan aan de rechterkant van 27" en 2560x1440 pixels. Ik heb nu wat wallpapers gemaakt die doorlopen over beide schermen omdat dat zo'n mooi gezicht is. Het is een rustgevend plaatje en zo leven in de natuur lijkt me geweldig. Ik wordt steeds moedelozer van al het nieuws dat we naar ons toegeslingerd krijgen. Het lijkt er wel op dat de mensheid niks wil doen aan de toekomst en alleen maar bezig is met nog meer, en nog meer geld verzamelen. En in dat proces wordt de aarde leeggezogen en blijft er weinig hoop voor de toekomst.

Allemaal mooie verhalen over verduurzamen, windmolens neerzetten, subsidies verstrekken aan onzin en er dan achterkomen dat we bossen leegtrekken in Amerika om hier in onze houtcentrales te dumpen. Dat lijkt me niet de manier van verduurzamen. En dat hout komt dan ook nog eens helemaal de oceaan over in smerige vrachtschepen. En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Nee, wat mij betreft is de wereld helemaal gek geworden.

De wereld is helemaal gek geworden

Terwijl de oplossingen volgens mij voor het oprapen liggen. Als we maar met zijn alle is afzien van die steeds maar weer verplichte groei, al die rijkdom en 40 verschillende potten pindakaas. Meer terug naar rust en de natuur. Ik heb een mooie documentaire gezien op Netflix, "Kiss the ground" en daar geloof ik in. Je zou deze zelf ook eens moeten kijken. Door te stoppen met landbouwgif, de koeien weer in de wei te zetten en meer diversiteit wordt de grond weer rijk, komt er meer groen, wordt ons voedsel lekkerder maar vooral voedzamer en gezonder en daalt de temperatuur en wordt het vochtiger. En de CO2 in de atmospheer wordt terug opgenomen in de grond. Daar kan geen menselijke oplossing tegenop. Volgens mij moeten we weer terug naar de natuur en daar balans in brengen. Mensenhanden maken alles kapot met hun geregel, maar de natuur kan gewoon alles oplossen. En daar worden we allemaal beter van.

Wie gaat de machthebbers en de internationale grootmachten dit nu eens aan hun verstand brengen? We hebben volgens mij nu wel genoeg aangekloot. Het is genoeg nu. Op naar een gezonde wereld die in balans is. Dan ga ik me ook weer beter voelen en wordt ik hopelijk ook eens minder depressief.