Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Regen tijdens de start van de Wintercompetitie golf

Soms heb je van die dagen dat je er niks van verwacht en dan gaat het juist goed, verrassend goed.

En vandaag was weer zo'n dag. Gisteren mocht ik de finale Herenmiddag spelen en die viel wat tegen. Ook hier had ik me al eenmaal winnaar mogen noemen wat tot gevolg heeft dat je enorm stijgt in het klassement. Op de finaledag begon ik op plaats 7, en ben daar uiteindelijk overal ook geëindigd omdat ik deze dag, in moeilijke omstandigheden, niet hoger kon scoren dan 28 stableford punten. Een rondje 90. Terwijl ik afgelopen jaar de finale als nummer 10 startte en uiteindelijk 3e overall werd. Maar ja, de ene dag, dat ene jaar is niet hetzelfde. Dat maakt sport ook zo ontzettend leuk.

Vandaag was dan de eerste 'Wintercompetitie' een feit. De naam geeft het al aan, het is weer 'winter'. Het seizoen is achter de rug en de natte, koude en donkere maanden liggen voor ons. Niet een periode in het jaar waar ik me erg op verheug. Vind het zelfs erg vervelend. Maar ik moet er door heen. Nadat ik gisteren de Herenmiddag niet denderend had gespeeld, en ook die  laatste Herenmiddag met nogal wat Bokbiertjes had afgesloten, verwachte ik zeker van deze eerste wintercompetitie weinig. Ik ben nog stram van gisteren en ik voel al mijn spieren in mijn lichaam. En tot overmaat van ramp regent het ook nog. En aangezien het de laatste weken veelvuldig geregend heeft is de baan nat en zwaar. Eigenlijk onmogelijk een goede score neer te zetten. Maar zoals altijd, ik wil toch mijn best doen. Gelukkig heb ik een gezellige flight en start ik ontspannen. Omdat ik weet dat de regen binnen een kwartiertje zal stoppen en buienradar ons daarna behoorlijk wat zon beloofd. Het blijft wel fris, maar droog met een zonnetje is altijd fijner spelen dan in de regen.

Eigenlijk maakt het me vandaag helemaal niks uit wat ik scoor, als het maar een beetje lekker gaat. Dus paar heerlijke puts en niet -teveel- in hindernissen of ellende liggen.

82 Slagen. 35 Stableford punten. Terechte overwinnaar

Ik begin rustig aan maar begin al snel met het maken van een aantal anderhalve meter puts. Die zijn over het algemeen lastig want de greens zijn erg snel en geonduleerd. Maar hoe sneller de greens hoe beter ze te 'lezen' zijn. En vandaag lees ik ze goed en is mijn puttingstrook uitmuntend. Ik red zeker 7 a 8 anderhalve meter puts. En dat helpt je score enorm. Ook verras ik me zelf af en toe met enorm goeie slagen vanaf 150 tot 170 meter naar de green die ook bijna allemaal verrassend goed uitpakken. Maar mijn strenge kant ziet de goede dingen zeker maar ook de zaken die ik niet goed heb gedaan of laten liggen. Als ik uiteindelijk binnenkom met 35 punten verwacht ik wel een goede classering maar zeker niet de winst. En ik ben zwaar geirriteerd dat ik eindig met een 3 put vanaf een meter of 12. Put ik vandaag zo goed maar mis ik mijn par putt op de laatste par 5 vanaf die ongeveer anderhalve meter waarop ik het vandaag zo goed heb gedaan.

Eenmaal binnen in het clubhuis met een kopje warme koffie verkeerd komen we weer even op adem. Iedereen is blij dat het uiteindelijk na een natte start verder zo mooi weer is geweest. En 4 uurtjes lopen op een golfbaan is ook heerlijk voor je gestel. Als uiteindelijk de prijsuitreiking is blijkt dat ik de winnaar ben.

winnaar weco wintercompetitie 1

Er is over het algemeen behoorlijk slecht gescoord dus schijnbaar had ik een erg goede dag gezien de omstandigheden. Ik ontvang een mooi pakket met wijn, kaasje en wat andere versnaperingen en mag mijn auto de aankomende maand, tot de volgende maandbeker, op de speciale maandbeker parkeerplaats neerzetten. Dit is de parkeerplaats het dichtste bij het clubhuis en dat is altijd een mooie eer.

Op naar de volgende maand, is kijken of ik mezelf dan weer zo kan verrassen.