Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Sinds Raymond van Barneveld, Barney in 1998 Wereldkampioen werd volg ik darts met zekere regelmaat. En er is in die ruim 20 jaar een hoop veranderd.

Barney heeft darts groot gemaakt in Nederland en België. Enorm knap hoe hij al zijn successen heeft gehaald. Ik heb er altijd erg van genoten. Ook van zijn negativisme, zijn zwarte kant. Maar als je zijn lijst van overwinningen en kampioenschappen er bij pakt kan je alleen maar respect hebben voor deze man.

Omdat ook ik door Barney een klein beetje het dartvirus heb opgelopen kijk ik toch elk jaar wel weer naar een deel van de wedstrijden op de WK. En dan leer je langzaamaan de topper kennen. De outfits, de karakters en wat al niet meer. Kleurrijk zijn ze zeker wel, en het niveau van het spel wordt elk jaar weer beter.

Omdat RTL7 elke middag en avond alle wedstrijden uitzend, en de televisie op zich niet altijd even goede programma's heeft, heb ik menig wedstrijdje zitten kijken deze week. En vanavond was dat een partij tussen een man en een vrouw. Gisteren was er ook al zo'n partij maar toen won de man nog. Maar het was wel spannend. En voor de mannen die tegen die vrouwen moetne spelen is het niet makkelijk, want als ze verliezen dan zullen ze dat nog jaren horen. En zeker als jij de eerste bent die dat overkomt op een WK. En dat is vanavond dus gebeurd met Ted Evetts. De jongeman verloor met 3-2 van Fallon Sherrock. Fallon heeft werkelijk een magnifieke partij gespeeld. Het was spannend tot het eind en daarom een lange partij. Meestal zie je dat de vrouwen dan aan het einde inzakken maar Fallon werd alleen maar beter en was echt zeer koelbloedig. Een keiharde killer. Genoten van deze partij.

Ze zal zeker geen wereldkampioen worden maar het is wel een mooi stukje sportgeschiedenis. En het was mooi om dat 'live' te zien via mijn nieuwe 65" TV. Dan zie je het echt heel erg goed en is het net of je ook op het podium staat. Die TV heb ik dan ook vooral gekocht voor het 'beleven' van sportwedstrijden. En dan met name de Formule 1 en de golf majors. En nu maar hopen dat Max Verstappen in 2020 wereldkampioen wordt. Dan wordt er weer sportgeschiedenis geschreven.