Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Tiger Woods is terug

11 Jaar na zijn laatste major overwinning en heel veel prive problemen, maar vooral medische problemen, is Tiger Woods terug op het hoogste niveau.

Ik ben al vanaf dat Tiger ten tonele verscheen een groot fan van Tiger Woods. Een groot sportman die de hele golfwereld op zijn kop heeft gezet. Tiger was de eerste die altijd hard werkte aan zijn fysiek en door al zijn resultaten en spectaculaire spel en uitstraling de golfsport groot heeft gemaakt.

De mondiale top en sub-top zijn miljonairs geworden en het prijzengeld is gigantisch gegroeid. Allemaal dankzij Tiger Woods. Maar zijn, nu 15, major overwinningen in veelal spectaculaire stijl hebben liefhebbers over de hele wereld betoverd. Misschien is nu de deur open om het record van Jack Nicklaus (18 majors) te gaan evenaren of zelfs te breken. Maar als dat niet gebeurd zal niemand daar om treuren. De klasse, doorzettings vermogen en vechtlust die Tiger Woods deze overwinning heeft gebracht na al zijn tegenslagen is al genoeg om definitief als een, en misschien wel beste, sporters ooit in de geschiedenis boeken te worden gezet.

Maar wat de toekomst ook brengt ik verheug me erop om voorlopig nog van het fantastische en creative spel van Tiger Woods te genieten.

De allermooiste comeback in de geschiedenis van de (golf)sport

Geniet van de video. De winnende put op de Masters 2019 en de eerste uitzinnige minuten daarna.