Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Sideprint keycaps for Ajazz AK33

Ik had al eerder wat geschreven over het mechanische toetsenbordje dat ik had gekocht, de Ajazz AK33. Omdat ik nu kan blindtypen heb ik een setje nieuwe keycaps gekocht met opdruk op de zijkant in plaats van de bovenkant.

Natuurlijk ben ik er nog lang niet maar de letters en cijfers kan ik blind wel vinden. Daarom heb ik de letters nu de nieuwe keycaps opgezet. Voor alle andere tekens moet ik soms nog even spieken. En anders is het toetsenbord nog te onoverzichtelijk voor me. Later als ik echt vloeiend kan blindtypen zet ik er een een nieuw setje op zonder opdruk, ook niet aan de zijkant.

Ik kan nu blindtypen dus geen opdruk meer nodig ;)

Bovenaan dit artikel zie je hoe ik aan de slag ben om de toetsen te verwisselen. In de doos was een goede keycap puller bijgesloten dus ik kon de toetsen netjes en makkelijk verwijderen. De toetsen zaten wel ongesorteerd in de doos dus ik mocht eerst de juiste toetsen gaan vinden om te vervangen. Maar dat is een deel van de pret. Uiteindelijk was het in een minuut of 20 allemaal geregeld.

keycaps 01

Dat hele mechanische toetsenborden gebeuren is erg leuk om je in te verdiepen maar ik heb al gezien dat je er erg ver in kan gaan. Voorlopig ben ik blij met mijn Ajazz AK33. Typt echt heerlijk en het compacte formaat is ook prettig omdat ik dan mijn muis dichterbij kan houden wat wat minder belasting op de pols geeft.

Omdat ik nu zo met dat typen bezig ben, ben ik ook steeds meer op zoek naar keyboard shortcuts om mijn muis minder te hoeven gebruiken. En het is sneller dus efficienter.

De Ajazz ziet er wel mooi uit zo met die keycaps zonder bedrukking aan de bovenkant. En de lettertoetsen van de Ajazz heb ik hergebruikt op mijn Metoo Zero TKL toetsenbordje. Dat ziet er ook leuker uit nu. Helemaal zwart met witte lettertoetsen. Ik kan dus weer even vooruit alhoewel ik al naar nieuwe bordjes aan het kijken ben. Maar die mag ik pas kopen als ik steady de 50WPM haal in mijn speedtests. Maar daar ben ik voorlopig nog niet dus ik moet nog een tijdje geduld hebben.

keycaps 05

Metoo Zero TKL met witte keycaps van de Ajazz AK33

metoo zero new keycaps