Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Ajazz AK33 Mechanische toetsenbord met 82 Toetsen

Als je typt wil je dat ook op een fijn bordje doen.

Voordat ik besloot om te gaan leren blindtypen (had ik dat maar veel eerder gedaan) zocht ik al af en toe naar fijnere toetsenbordjes. Het afgelopen jaar heb ik hier veel over geleerd en ook wat goedkope mechanische toetsenbordjes aangeschaft. Moet zeggen dat ik ze allemaal erg prettig vind ondanks de verschillen die ze hebben.

Mechanische toetsenborden zijn een verademing

Ik heb mezelf een high-end toetsenbordje beloofd als ik gemiddeld 50WPM kan typen. En dan bedoel ik niet die snelheidstests die ik elke week post op Youtube maar werkelijk 50WPM met tekst inclusief HOOFDLETTERS, punten, komma's en leestekens. Dat zal nog wel even duren dus heb ik een goedkoop alternatief via Aliexpress besteld die ik dagelijks zal gebruiken om te oefenen. Maar ik zal die ook dagelijks voor mijn werk gebruiken.

Ajazz AK33 zonder RGB met blauwe (Cherry MX clone) switches

Een heerlijk bordje tot nu toe. Ik typ er nu een paar dagen op en ben er zeer over te spreken. Het is een vrij compact keyboard zonder numeriek gedeelte. metoo tkl mechanical keyboard no backlightEn zelfs nog iets smaller dan een TKL toetsenbord dat staat voor Ten KeyLess (zie foto met zwarte toetsenbord, een ander mechanisch toetsenbord van mij, de Metoo Zero zonder RGB en ook met blauwe switches).

Ik heb voor dat compacte formaat gekozen omdat dat ergonomisch fijner is omdat ik de muis dan dichterbij kan plaatsen wat minder belasting op je gewrichten e.d. geeft. En aangezien ik nu het blind typen aan het leren ben heb ik het numpad gedeelte niet nodig omdat ook de cijfertoetsen blind gevonden moeten worden. Als je boekhouder bent of op andere wijze heel veel met getallen werkt is een numpad wel aan te raden.

Over mechanische toetsenborden, en dan met name de bordjes die ik in mijn bezit heb, zal ik binnenkort meer schrijven. Want daar is genoeg over te vertellen en als je ermee begint heb je er opeens een nieuwe hobby bij. Dus wees gewaarschuwd als je hier ook aan begint.

Maar als je eenmaal met een mechanisch toetsenbord hebt getypt wil je niet meer terug. Als ik nu een van mijn oude membraam toetsenborden pak dan voelen ze sompig aan met heel erg weinig gevoel. Je bent gewaarschuwd ;).