Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Metoo TKL mechanical keyboard no backlight

Toetsenborden, die zijn toch allemaal ongeveer hetzelfde? Dat dacht ik in ieder geval.

Ik ben veel bezig met PC's, software en techniek. Begin 2018 ben ik mij een beetje gaan verdiepen in mechanische toetsenborden. En dan gaat er een wereld voor je open. Ik heb toen mijn eerste mechanische toetsenbord gekocht. E 3LUE K753 Wired USB Mechanical Keyboard 104 Keys with BacklightEen E-Blue met 104 toetsen en RGB verlichting. Die verlichting hoeft van mij niet zo maar ze zijn veelal niet zonder te krijgen in China.

Op dat bordje type ik al een jaar naar echt volle tevredenheid.

Echt een wereld van verschil

Maar als je meer gaat lezen over mechanische toetsenborden wil je er ook meer gaan proberen voordat je uiteindelijk voor een echt kwaliteitsbordje gaat. Want die kosten zo maar € 140,= tot € 200,= en nog veel meer.

Her bordje waar ik dit nu op type is een Metoo TKL mechanical keyboard zonder backlight zoals je bovenaan de pagina ziet. Met blauwe imitatie MX Cherrie toetsen. En dat typt echt heel erg fijn alhoewel ik ze nog iets te licht vind typen. Ook het feit dat dit een TKL bordje is (TKL staat voor Ten KeyLess) is prettig. Omdat die een stuk smaller is kan je muis dichterbij staan wat prettiger werkt en minder belastend is voor je pols.

Binnenkort zal ik over mijn toetsenborden, er is al een nieuwe onderweg uit China, enkele reviews schrijven. Maar één ding kan ik je al verklappen, als je hieraan begint wil je niet meer terug naar de standaard toetsenborden die je gewend bent.