Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Typetest plus 20 woorden per minuut

Kan af en toe zo ongeduldig zijn dus vandaag ook de werkpc maar omgezet naar een dual-boot systeem, inclusief opnieuw installeren van Windows 10. Vanmiddag om 16:00 begonnen en nu 6,5 uur later ben ik er bijna.

Wel fijn om te zien hoe makkelijk bijvoorbeeld je mail en browsers kan synchroniseren tussen systemen, gewoon profile folder overzetten en voilà, klaar ben je. Scheelt een hoop werk, vooral omdat ik veel met mijn mail en browsers doe.

Toch weer veel te laat vandaag weer even verder gegaan met de type cursus.

Begin steeds opnieuw en dan ga ik t/m 1 les verder als de dag ervoor. Wordt afgezaagd maar merk dat het steeds beter en sneller gaat. Is minimaal, maar de voortgang zie ik nog steeds met dagelijks maar een minuutje of 10 oefenen.

Voorlopig doe ik in mijn normale werk, en ook deze stukjes gewoon nog met 3 á 4 vingers.