logo 10vingers

grafiek 10FastFingers

Ik zou meer moeten gaan schrijven. Dat is niet alleen goed om te leren schrijven maar het komt de snelheid ook ten goede.

Toen ik afgelopen week het laatste artikel hier schreef had ik een goede dag zoals je in dat artikel kan lezen. Ik had niet alleen gitaar geoefend bijna anderhalf uur maar ook nog dat artikel geschreven omdat ik zo enthousiast was en een fijne dag had gehad. Eindelijk weer eens. Maar omdat ik zoveel met mijn vingers bezig was geweest waren ze lekker los en het ging die dag ook lekker. 83wpm 2020 04 28 typing test english 10fastfingers comDus daarna ook maar even wat challenges gedaan op de website van 10FastFingers.

Ik hik daar al anderhalve maand aan tegen mijn 80+ badge die ik zo graag wil halen. Ik ben al zover dat ik nu meestal in de 70s scoor. Maar de laatste 6 weken heb ik al 4 keer 80 gescoord, en dat is niet genoeg voor een 80+ badge helaas. En ook regelmatig scores net onder de 80 woorden per minuut. Dus dat nieuwe hoogtepunt zat eraan te komen. Tijdens een challenge haalde ik al 82 WPM. Dus toen gelijk maar paar runs in mijn account geprobeerd omdat die runs alleen meetellen voor je persoonlijke score helaas. Eerste run was 65 WPM geloof ik omdat ik teveel met mijn score bezig was. Daarna kon ik het loslaten en deed een lekkere ritmische poging. Een aantal pogingen later zat ik echt lekker in de flow en toen was er opeens die 83 woorden per minuut. Yes, daar ben ik blij mee. Bijna 7 maanden over gedaan om van 70+ WPM naar 80+ WPM te komen. Het wordt echt steeds moeilijker om hogere scores te halen. Logisch natuurlijk want het is een steeds uitmuntendere presentatie.

Nu ik die 80+ badge heb kan ik op naar nieuwe uitdagingen. De 90+ en de 100+. En dan houdt het denk ik wel op. Vandaag nog eens proberen te googlen hoe het nu met die snelheden zit maar 80+ is al heel behoorlijk resultaat dus ik mag daar echt wel trots op zijn. Als ik zo hier en daar lees moet ik er toch rekening mee houden dat een score boven de honderd woorden per minuut gemiddeld toch wel een training vergt van 4 jaar. M.a.w. als het me lukt om dagelijks wat te oefenen zoals ik afgelopen jaar heb gedaan dan kan ik over zo'n dikke 2 en een half jaar die badge halen.

80plus badge 2020 04 28 typing test english 10fastfingers com

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over de 80+ badge en daar voorlopig van ga genieten. Maar uiteindelijk wil ik wel meer. Ik moet zeggen dat nu ik dit stukje type ik geniet van het gevoel van mijn vingers. Hoe ze nu over het toetsenbord vliegen en de toetsen aanraken. Ik heb het nu echt wel in de vingers. Wat een verschil met enige tijd geleden. Wat ik nog wel meer moet leren zijn de speciale tekens en de cijfers en de symbolen die op die toetsen zitten. Daar ben ik nog niet snel genoeg in alhoewel het al een stuk beter gaat als een paar maanden geleden. Dus ik ga daar ook iets meer op oefenen.

Ritme

Wat lastig is, maar dat is natuurlijk met alles zo, is de techniek. Een dag later heb ik weer geprobeerd om de 80 WPM te breken maar dat lukte bij lange na niet. Op een gegeven moment ben ik op mijn techniek gaan letten. Dat is eigenlijk niks meer of minder dan een snelheid kiezen waarbij je wel vlot bent maar geen fouten maakt. En een snelheid waarbij je in een tempo doortypt. Dus welk woord er ook langskomt je kan gewoon je snelheid houden en je hebt geen tempowisselingen. Je hebt alleen tempo versnellingen bij woorden die een lekkere vingersetting hebben. Toen ik op die manier een run deed haalde ik gelijk een 79WPM score. Dat lukt je trouwens niet vaak want je merkt ook dat het veel van je concentratie vergt. Daarom doe ik ook niet meer dan een stuk of 5 á 8 runs achter elkaar omdat ik daarna teveel fouten ga maken. Of ik ga dan nadenken en dan raak je in de war. Het moet eigenlijk zoveel mogelijk op gevoel gaan.

Anyway, dat was een fijne dag. En er is meer maar daarover snel meer.