logo 10vingers

Badges 10fastfingers

In deze spannende en onzekere tijden waarbij velen thuis zitten en/of werken gaan sommige dingen natuurlijk wel door.

Ik doe, ondanks dat mijn jaar-challenge voorbij is, nog dagelijks mijn snelheidsoefeningen op o.a. 10FastFingers. En daar vandaag voor de 2e keer de 80 woorden per minuut gehaald. Ik had 421 characters getypt en maakte een typefout in mijn laatste woord o.a. waardoor ik op 80 uitkwam. 80wpm 2020 03 19 typing test english 10fastfingers comAls ik dat laatste woord goed getypt had dan had ik een score gehad van 81 wpm en dan een nieuwe badge, zie afbeelding bovenaan artikel, verdiend. Helaas. Daar moet ik nog even op wachten. Maar ik heb er vertrouwen in dat die eraan komt. Soms weet je ook niet meer wat je moet doen om sneller te worden maar schijnbaar is het toch een kwestie van dagelijks blijven doorzetten. En ik probeer zo nauwkeurig mogelijk te zijn, accuratesse heet dat. Dus zo min mogelijk fouten maken. Zoals je ziet heb ik een score van ruim 95% maar dat is te laag. Je zou eigenlijk op +97% moeten zitten. En nog hoger is nog beter natuurlijk. Maar dat is waarschijnlijk ook een kwestie van tijd.

Het is een kwestie van dagelijks blijven doorzetten

Ondanks dat ik het nu wel zou moeten weten blijft het een raar fenomeen. Soms type je dagelijks op een lekkere snelheid en dan opeens komt daar een klein schepje bovenop. En de weken daarna zak ik dan langzaam weg. Afgelopen week bijvoorbeeld had ik moeite om de 70 WPM te scoren, die ik nu minimaal wil halen, en dan opeens vandaag gaat het fantastisch. Ik had een paar berichten getypt en mijn vingers voelde lekker los en soepel. Ik dacht laat ik eens wat testen doen op 10FastFingers en gelijk mijn eerste wedstrijd scoorde ik 80 woorden per minuut. 80wpm 2020 03 19 typing competition 10fastfingers comMeestal wordt ik wel de races daarna iets sneller voor een paar races. Daarna zakt het weer wat in omdat mijn vingers moe worden en het ook mentaal lastiger wordt omdat je concentratie verslapt. Het is toch echt 'presteren' onder druk. Op een leuke manier dan he. Omdat ik normaliter na de eerste race, het opwarmertje, altijd wel iets sneller wordt ben ik de toetsen gaan doen voor mijn officiele account waarin ik mijn badges kan verdienen. Ik scoorde als eerste een 75 WPM wat zeker niet slecht is, daarna een 76 WPM en daarna de 80 woorden per minuut die je bovenaan het artikel al tegen kwam.

Twee keer 80 op een dag is echt supergoed in de fase waarin ik zit dus ik hoop die barriere binnenkort te slechten. Het is een kwestie van geduld en blijven oefenen. En ik merk zeker dat op deze hogere snelheden het ook belangrijk is dat je fit bent, lekker in je vel, gefocused en lekkere losse vingers hebt. En als je dan een lekker ritme kan aanhouden dan is dat een heerlijk gevoel. Ik merkte vandaag al voordat ik de tests en races ging doen dat de stukjes die ik typte heerlijk gedachtenloos gingen en voor mijn gevoel ook heel erg soepel en snel met weinig fouten. Dus zeer accuraat.

He zal wel weer even duren maar ik hoop toch dat die 80+ WPM badge binnenkort bijgeschreven kan worden.

Corona virus

Maar ik hoop vooral dat we allen deze corona crisis gezond overleven en dat de wereld eens goed bij zichzelf te raden gaat waar we in godsnaam mee bezig zijn. Deze rampspoed roepen we alleen maar over ons heen door de money-driven en idiote consumptie drift van ons allen. Ik ga er verder nu maar even niks over schrijven want ik wordt er dan alleen maar erg boos en verdrietig van.

Sterkte allen en tot de volgende keer