logo 10vingers

Alweer een jaar voorbij, wat gaat dat toch snel. Hierbij mijn laatste video van de jaar challenge.

Maar ik zal jullie zeker met enige regelmaat op de hoogte houden van mijn verdere vorderingen. Want het houdt hier natuurlijk niet op. Ik wil nog beter worden en sneller. Dat betere zit er vooral in dat ik me dit jaar gefocused heb op snelheid en accuratesse maar niet op alle toetsen van het toetsenbord. Deze tests gingen voornamelijk over de letters, hoofdletters en de standaard tekens als de , de . de ( en de ). Maar een toetsenbord heeft zoveel meer karakters die ik in mijn werk ook veelvuldig gebruik zoals de cijfers en de meer speciale tekens als de { en [ bijvoorbeeld maar ook de + en de = en dan niet te vergeten de speciale tekens boven de getallen zoals bijvoorbeeld de * en de & maar ook het $ teken en de #hashtag. De @ zit er natuurlijk al goed in omdat ik die in mijn correspondentie en vooral in het verzenden van mail, of het invullen van formulieren op internet, al veelvuldig gebruik.

Geslaagd!

Anyway, het is ongelofelijk hoe snel een jaar uiteindelijk voorbij gaat. En ik begin nu echt in te zien hoeveel je eigenlijk kan bereiken in een jaar zonder al teveel moeite. Dit typen bijvoorbeeld ik had het veel eerder moeten doen. Maar ik heb ook geleerd, of ben dat in ieder geval aan het leren, dat achterom kijken niet zoveel zin heeft. Aan het verleden kan je weinig doen maar aan de toekomst des te meer.

Ik was uiteindelijk redelijk spontaan dit avontuur begonnen maar kwam er steeds meer achter dat het gewoon voor een 50+er, maar eigenlijk voor iedereen, erg goed is om nieuwe dingen te leren. Dat houdt je brein aan de gang. En je hebt er ook iets aan. Zeker als het iets is dat je dagelijks 'gebruikt'. En typen doe ik zeker dagelijks. Moet veel mails beantwoorden en schrijf hier en daar ook wat adviezen bijvoorbeeld.

Als ik zo terug kijk op dit jaar ben ik best trots op mezelf. Ik had me in eerste instantie als doel gesteld om de 50 woorden per minuut blind te halen maar daar zat ik na een paar maanden al op. Ik had natuurlijk ook wel door dat de progressie van de eerste maanden niet als een rechte lijn door te trekken was. Dan had ik nu op 200 woorden per minuut gezeten. Maar na wat analyze leek me 75 een haalbaar resultaat. Ik wist dat het uitdagend zou worden maar wel haalbaar. En uiteindelijk is me dat dus ook gelukt. Alhoewel het er de laatste maanden niet naar uit zag. Ik bleef erg lang hangen rond de 70+. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Tijd voor een nieuwe challenge

Eigenlijk heb ik er wel veel plezier aan beleeft en gaf het ook wel voldoening aan mijn beetje competatieve inslag. Dit is dan een wedstrijdje tegen mezelf maar het houdt je wel scherp en gemotiveerd. En ik ga zeker door met mijn vaardigheden op typegebied te verbeteren. Maar het is ook tijd voor een nieuwe challenge. En die gaat eraan komen. Hoe ik die invul en aanpak weet ik nog niet maar ik zal er binnen een paar dagen wat meer over vertellen hier op mijn blog. En ik zal er vast ook aandacht aan besteden op mijn Youtube kanaal.

Ik maak in ieder geval nog een afrondende video volgende week over de type-jaar-challenge. Hierin dat wat ervaringen die ik opgedaan heb en wat tips voor diegene die zo'n challenge ook willen aangaan. Inclusief wat techniek en focus tips. Want er zijn best een aantal dingetjes die je kunnen helpen als je er weet van heb. Maar daarover later meer.