logo 10vingers

Ik blijf regelmatig winnen. 1e Tijdens een race met 69 wpm op nitro type

Omdat ik het steeds leuker vind en ik steeds meer begin te wennen aan dat toetsenbord zal ik ook na mijn laatste challenge blijven oefenen.

Dat zal ook wel nodig zijn want wil je je niveau behouden, of liefst nog verbeteren, zal je daar wel iets voor moeten doen. Ik val natuurlijk weer in herhaling maar zoals al vaker vermeld ik zal regelmatig stukjes van minimaal 400 woorden moeten typen om mijn typevaardigheid te behouden en te trainen. En ondanks dat de snelheid heel erg langzaam, ik kan wel zeggen tergend langzaam, vooruit gaat gaat die vooruit. En ik merk vooral dat het typen steeds meer een 2e natuur begint te worden. Of in ieder geval die kant ben ik aan het opgaan.

Ik merk vooral bij die snelheidstests op 10FastFingers waarbij je woordjes overtypt dat het steeds meer gedachtenloos gaat. Alleen dat automatisme is nog lang niet geheel ingeslepen. Ik maak heel vaak mee dat ik een woord getypt heb en dan automatisch, dus zonder mij ervan bewust te zijn, ik de eerste letter van het volgende woord ook al getypt heb. En dan opeens kickt mijn bewustzijn in en realiseer ik me dat. En dat zorgt voor een hapering omdat je dan een heel klein beetje de kluts kwijtraakt. En dat niet meer (hoeven) nadenken moet er dus nog uit. En ik ben ervan overtuigd dat dat in de loop van de tijd er wel uitgaat. Maar zoals met zoveel dingen, voordat je het echt goed kunt, gaat daar veel tijd en trainingsarbeid overheen.

2020 03 10 mrmarcie nitro type racer profileIk vind zo'n jaarchallenge een goede manier om wat te leren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me vasthield aan de wekelijkse video's die ik moest maken en de stukjes die ik daarbij moest schrijven. Dat houdt je scherp en gemotiveerd om aan de slag te blijven. Ondanks dat die challende morgen over is heb ik het goede voornemen om toch bijna dagelijks te blijven oefenen. Ik heb een aantal leuke sites waarop ik nu train en die ook je progressie bijhouden. Dat maakt het leuk en inzichtelijk. De fun zit erin dat het een soort van competitie met jezelf wordt waarbij je steeds probeert om elke maand jezelf te verslaan en sneller te zijn dan de maand daarvoor. Aangezien ik wel van competitie houdt werkt dat goed voor mij. Ik zal dan ook op onregelmatige tijden nog weleens een video produceren met mijn voortgang en status. Dus hou mijn Youtube kanaal in de gaten.En ik ga ook meer talen erbij doen want dat schijnt goed te zijn als training omdat je de woorden niet kent dus dan naar letters kijkt.

Voor het eerst zo'n hoge score in het Nederlands:  71 wpm 2020 03 10 10fastfingersEn had vandaag zelfs een hoogtepunt met een Nederlandse test. Aangezien ik al die tests in Engels doe, en ik het gevoel heb dat de qwerty indeling ook meer geïnt is op de Engelse taal, haal ik daar mijn high scores mee. Zit daarmee nu in de 70's. Maar Nederlands blijft zo'n 10 wpm achter daarop. Daarom ook zeer verheugd dat ik tijdens een test net voor het eerst in de 70's heb gescoord. Awesome, om maar eens een goed Nederlands woord te gebruiken ;).

Vergeet trouwens ook deze site niet te bookmarken. Dan lees je daar volgende week ook wat mijn nieuwe jaarchallenge wordt.

Later.