logo 10vingers

Typevaardigheid gaat nog steeds vooruit

Ik hou het vol en ik vind het ook nog steeds leuk. Typen! Naast mijn werk doe ik dagelijks nog steeds een paar typechallenges.

De grafiek bovenaan dit artikel toont de uitslag van mijn laatste test op de site monkey-type. Dat zijn korte stukjes tekst, dus geen losse woorden zoals op 10FastFingers. Dat geeft een wat eerlijker beeld van de snelheid. En die 62 woorden per minuut ben ik wel trots op. Ik zie dat ik weer in een liftje zit en heb in alle soorten tests hogere scores dan een maand geleden. Het lijkt wel een soort van trap. Je blijft heel tijdje hangen op bepaald niveau en opeens zit er een jumpje in. Die lijkt ik nu ook te pakken te hebben.

80wpm screenshot 2020 06 21 typing competition 10fastfingers comOp 10FastFingers scoor ik steeds vaker hoog in de 70's en komt ook vaker een 80 of hoger voor. En dat houdt de motivatie levend. Wil namelijk nog een keer die 100WPM halen. Maar denk dat dat nog wel 2 jaar zal duren. Dus ik heb nog even te gaan. Maar mijn toetsenbord voelt alweer veel meer als een verlengde van mijn lichaam en ik heb er steeds meer gevoel mee. En langzaamaan gaat de techniek ook beter en vlotter. Druk nu soms bijna tegelijkertijd 2 toetsen in. En dat komt de snelheid ten goede. En het gaat ook steeds meer gedachtenloos. Ik 'voel' de toets die ik als letter op mijn scherm zie staan in de testen.

Ik hou ook steeds beter mijn vingers boven de toetsen zodat ze minder afstand hoeven af te leggen en druk de toetsen ook steeds minder hard en diep in. Allemaal techniek die zich uit in tijdswinst en dus een hogere score. En ik probeer vaak ook te focussen op accuratesse want die helpt mee in hoge(re) scores.

En deze verbetering die langzaamaan nog steeds gaande is geeft me ook vertrouwen voor mijn gitaarspel waarmee ik nu bijna 5 maanden mee bezig ben. Ik heb eens gegoogled en gevonden hoe lang je nu doet over het leren van redelijk gitaar spelen. Na zo'n 6 maanden, ben ik dus over een maand, zou je een redelijk gevoel met de gitaar moeten hebben en alle basisakkoorden moeten kunnen pakken. En je kan dan simpele liedjes spelen. Nou dat klopt allemaal wel dus ik zit lekker op schema. Ik neem aan dat dat steeds meer gevoel krijgen met de gitaar net zo gaat als met het typen. Elke maand wordt het, in kleine stapjes, steeds beter.

Ik hou lekker vol ondanks dat ik me niet altijd even goed voel en de motivatie mis. Maar ik heb nu bewezen dat discipline en volhouden tot mooie resultaten leidt.