logo 10vingers

Eigen gebouwd mechanisch toetsenbord

Omdat ik vandaag even de snelheid niet heb en het niet lekker voelt ga ik even een stukje typen om op te warmen en helemaal los te komen

En die vingers gooi ik los op bovenstaande mechanische toetsenbord dat ik een week geleden gebouwd heb. Video hierover volgt trouwens nog snel. En dat nieuwe toetsenbord typt fantastisch maar een beetje zwaarder dan ik had gedacht maar wel met veel lekkerder geluid en super goede feedback. Mijn snelheidsrecords dan overal ook verbeterd. Maar na een aantal runs voel ik mijn vingers wel dus moet nog meer spierkracht opbouwen schijnbaar. Maar dat komt wel.

Maar deze ochtend haal ik die hoge 70's niet. Amper de 70. Even balen maar ik weet dat die dagen ertussen zitten. Maakt niet uit maar wel een mooi moment om even de vingers los te gooien op een stukje 'normale' tekst. Net ook al even, na tijden, weer een test gedaan met Klavaro snelheid typenKlavaro. En daar scoor ik dan wel weer de hoogste score die ik ook behaald heb. Bijna 60 woorden per minuut op een stuk echte tekst. En dat is echt wel lekker. Ik wil wel graag dat mijn accuratesse nog iets omhoog gaat want die ligt net boven de minimum grens van 97%. Wel goed dus maar als die naar 98% of hoger gaat dan betekend dat dat ook de snelheid nog iets verbeterd maar vooral dat ik nog beter typ. Maar dat komt denk ik vanzelf wel in de loop van de tijd. Het is weer het oude gezegde van onze vriend Barry Stevens: "Doorgaan, vooral doorgaan". En dat ga ik ook doen. Ik merk dat ik, weliswaar met ups en downs, nog steeds in alle soorten typetesten vooruitgang boek. Dus ik mag mezelf best een pluim geven.

Techniek vind ik leuk

En omdat ik ook veel van techniek en dergelijke hou, en me ook steeds meer in die mechanische toetsenborden verdiept heb, heb ik afgelopen week ook mijn eerste mechanische toetsenbord gebouwd. Ik zal er in een andere blog wat meer aandacht aan geven maar dit geeft zo'n kick. Niet alleen het bouwen zelf maar ook het eindresultaat. Een mechanisch toetsenbord dat lekker wat gewicht heeft en ook helemaal is opgebouwd uit door mij gewenste onderdelen. En zoals als eerder gememoreerd typt het vooral fijner en met meer feedback dan een mechanisch toetsenbord uit de winkel. Alhoewel er natuurlijk genoeg goede mechanische toetsenborden te koop zijn. Maar een zelfgebouwde is gewoon de icing on the cake.

Anyway, ik heb weer de minimale hoeveelheid van 400 woorden behaald die ik me voor elk artikel als doel stel, dus ik kan weer met een goed gevoel afsluiten. Ga ik zo nog even wat competities doen op 10FastFingers.com om te zien of ik met dit stukje mijn vingers en gevoel genoeg losgegooid heb.


82 wpm screenshot 2020 07 21 typing competition 10fastfingers comNou, dat losschudden heeft geholpen. Mijn eerste run was 75WPM, wat ik een mooie minimum score vind. En de tweede run een mooie 82WPM. Yeaaahhhh, ik kan het nog.