logo 10vingers

Monkey type resultaat

Om me te blijven bekwamen en de competitie aan te gaan blijf ik gewoon dagelijks een kwartiertje oefenen, ondanks de hitte van nu.

Ook mijn eerste echte toetsenbord dat ik zelf gebouwd heb helpt me merk ik. Ik moest wel even aan de switches wennen en het veel strakkere typen maar nu helpt het me om mijn progressie door te zetten. Ik ben weer stappen aan het zetten.

Maar die langere teksten oefenen en die speedtests op 10Fastfingers heb je soms ook wel gezien en dan zoek je alternatieven. Ook lekker om te oefenen als je je dag niet hebt zodat je 'gemiddelde' op 10Fastfingers niet naar zijn gallemiezen gaat (is dat een Nederlands woord?).

Ik zal binnenkort hier ook eens een overzicht plaatsen van interessante oefen- en trainingssites want er zijn er best wel veel met allemaal hun eigen plussen en minnen. Die Monkey-type vind ik wel mooi omdat het visueel mooi gedaan is en je de tekst op het beeld ziet 'vloeien'. En dat geeft gek genoeg een lekker gevoel en lijkt wel te helpen met het typen.

Monkey-type, ook een leuke oefensite

Dus ik zou zeggen probeer het binnenkort ook eens. Maar niet nu, want de hitte is toch wel erg wennen merk ik terwijl ik dit midden in de nacht typ. Daarom ga ik nu ook niet voldoen aan de eis van minimaal 400 woorden want ik heb het hier op dit warme kamertje wel gezien.

Update the day after

Vandaag maar eens mijn eerste toetsenbordje dat ik gebouwd heb een nieuwe case gegeven. Omdat die DZ60 plate leds heeft aan de onderzijde is het wel aardig om die te gebruiken en te laten zien. Daarom die transparante case. Ook omdat ik met dit nieuwe toetsenbord een hoop geleerd heb en een nieuw toetsenbord ga bouwen die meer naar mijn wens is, en die stop ik dan weer in de case waaruit ik de DZ60 heb gehaald.

replaced case inlay

Hierna maar weer eens wat snelheidstests gedaan en mijn eerste run was al 84 woorden per minuut en dat is een evenaring van mijn high score. 84wpm 2020 08 09 typing test english 10fastfingers comDus ik weet nu even niet waaraan dat precies ligt maar ik denk dat het komt omdat deze ombouw toevallig net samenvalt met de nieuwe 'klik' voor mijn nieuwe snelheid.

Ik ben benieuwt wat de toekomst gaat  brengen. Ik heb weer geleerd dat je geduld moet hebben en dooroefenen. Vorige weken had ik een terugval en kon soms met moeite de 70 WPM halen en nu vandaag de ene 80iger na de andere. En een aantal hoge 70's. Dus schijnbaar zit ik op de goede weg en zit er nog steeds progressie in. Want die 84 voelde smooth en met relatief weinig fouten maar het ging ook heel erg gemakkelijk. Dus het lijkt erop dat mijn vingers aan de hogere snelheid gewend zijn en ik weer een volgende stap kan maken. Op naar de 90 woorden per minuut want die badge zou ik echt heel graag scoren op 10FastFingers.