logo 10vingers

typeracer.com typemaster

Het was al een tijdje officieel maar ik ben het nu nog meer als voorhee. Typemaster!

Het is nog steeds een kwestie van elke dag volhouden. Gewoon een aantal speedtests doen op o.a. 10FastFingers en wat andere sites en wat competities met 'echte' teksten. En het gaat nog steeds beter en beter. Dus oefening baart echt kunst. Ik vind het nu ook een heerlijk gevoel bijvoorbeeld om deze tekst te typen op mijn zelfgebouwde toetsenbordje. En zo'n zelfgebouwd mechanisch toetsenbord dat voor een groot deel helemaal aan mijn wensen voldoet geeft het typen nog meer voldoening. De switches bijvoorbeeld die erin zitten, in dit bordje zijn dat Kailh Box Pale Blue's, geven een heel goede feedback en hebben een heerlijke karakteristiek. Daar moest ik heel even aan wennen maar nu ik dat gewend ben vliegen mijn snelheden omhoog. Zo'n mechanisch toetsenbordje is echt een aanrader als je veel typt of sneller wilt leren typen.

Opeens maak ik een jump omhoog

Als ik type bijvoorbeeld op mijn laptop dan gaan de snelheden wel mee omhoog met mijn progressie maar blijf ik zomaar 10 WPM achter op wat ik kan op mijn mechanische toetsenborden.

De afgelopen week maak ik opeens een jump omhoog. Ik typte gemiddeld op zo'n 75 woorden per minuut by 10FastFingers maar de laatste week zit ik regelmatig op een 79 WPM en heb ik ook zeer regelmatig een score in de 80's. En mijn high score van 84 heb ik al verbeterd naar 85 woorden per minuut. Dat lijkt niet veel maar is toch weer een nieuwe mijlpaal. Als ik dan ook kijk naar mijn toetsaanslagen per minuut gaan die ook sterk omhoog. Ik moet dan nog wel aan mijn accuratesse wennen maar ik merk dat mijn vingers steeds sneller kunnen bewegen. Ik kan nu de snelheid al halen van de 90 wpm maar maak daarvoor nog iets teveel fouten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat er ook aan zit te komen binnenkort. Wat nog wel een punt is wat wennen is om geheel op gevoel te typen. Daar bedoel ik mee dat ik blindelings en zonder nadenken de juiste toetsen vind. Dat gaat nu al voor 50% maar die andere helft denk ik nog aan welke toets ik moet aanslaan. Soms type ik 2 woorden achter elkaar op gevoel maar dan raak ik in de war omdat ik ook ga meedenken. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook een kwestie van wennen is en dat dat ook helemaal goed gaat komen als ik gewoon stug door blijf oefenen. Ik neem aan dat die 1% die boven de 120 tot 200 WPM kunnen typen dat op die manier doen.

typemaster 62wpmTypemaster

Voor typeracer ben ik nu een typemaster. Ik zat al een tijdje boven de 55 WPM maar dat vond ik op het randje. Maar dat gemiddelde heb ik nu hoger gezet en ik zit nu in de 60's. Dus ik zit al redelijk bovenin in de lijst maar wil me bekwamen en uiteindelijk een Megaracer worden. Of dat helemaal gaat lukken weet ik nog niet. Maar wie niet waagt wie niet wint. En als je je doelen hoog stelt haal je ze misschien niet helemaal maar kom je toch een heel eind.

Ik typ en train gewoon lekker door en dan kom ik er vanzelf wel achter hoe dat nu werkelijk in elkaar zit. En ik moet ook wat meer gaan oefenen met teksten waarin meer cijfers e.d. in voorkomen want ik merk dat als ik die karakters moet gaan gebruiken in een tekst, een jaartal bijvoorbeeld, de snelheid teveel inzakt omdat die er nog niet zo vloeiend in zitten. Maar voor normaal typewerk zoals dit bijvoorbeeld of het schrijven van rapporten is mijn snelheid ruim, en dan ook ruim voldoende.

typeracer graph over time

Best wel tevreden en trots op mezelf dat ik dit in dik een jaar bereikt heb. Wel jammer vind ik het van mezelf dat ik hier op deze site nog te weinig 'oefen' en verhalen schrijf. Dat had ik meer willen doen maar de inspiratie daarvoor heb ik nog niet gevonden. Misschien moet ik daar binnenkort eens wat meer over schrijven. Dat helpt me misschien ook in dat opzicht verder dan, want ik heb ik mijn leven nog wel wat issues te verwerken en op te lossen.