logo 10vingers

10FastFingers graph

Gewoon nu een stukje typen om lekker los te blijven. Ik ga nu regelmatig over de 80 heen en anders scoor ik meestal hoge 70's.

Dus ik ben nog steeds stappen aan het maken met mijn voortgang. Maar daar moet ik wel elke dag een klein kwartiertje voor trainen. En daarnaast type ik alles nu blind. En het gaat steeds beter. Ik kan al beter typen dan de gemiddelde 'werknemer' maar ik wil natuurlijk meer. Het moet een tweede natuur worden. Ik type nu eindelijk voornamelijk hoge 70's en nu ook regelmatig in de 80's. En het lijkt erop dat ik een sprongetje heb gemaakt nadat ik mijn 1e mechanische keyboard heb gebouwd. Dat verschil betaald zich dus wel uit in het dagelijkse typewerk en oefeningen en competities.

Misschien ga ik de 90 WPM wel halen voor het einde van het jaar

En daarvoor, ik heb het al vaker gezegd, moet ik eigenlijk meer langere teksten typen. Dus hier verhalen en artikelen 'schrijven'. Aangezien ik nog steeds geen inspiratie heb zijn het voor nu voornamelijk oninteressante onzin teksten maar dat maakt mij niks uit. Het is weer een mooie oefening. En het is heel gek, maar het is een heerlijk gevoel als je zo makkelijk en snel teksten kan typen. En mijn eigen gemaakte mechanische toetsenbordje maakt hier veel bij uit. Als je je daarin gaat verdiepen en een beetje een hobby van maakt dan kost het niet alleen een bom duiten maar het is ook erg leuk en leerzaam. En je wilt steeds meer en meer. Want het kan altijd beter en nog met betere feedback, sound en looks. Dus dat blijf ik voorlopig ook wel volhouden.

Tweede mechanische keyboard bouw

Aankomende week probeer ik mijn 2e mechanische keyboard te bouwen. Ik heb de 'spullen' al binnen en deze moet nog iets beter worden dan mijn huidige keyboard die ik gebouwd heb en voornamelijk nu op typ. De PCB is een cheapo GH60 uit China en ik heb er een stevige metalen plate bij gekocht. Ik ga die inbouwen in mijn aluminium case die ik al eerder gekocht had en gebruikt voor mijn eerste keyboard. Maar die heb ik ondertussen overgebouwd naar een transparante case omdat die leds had op de onderkant. Ondanks dat ik niet zo voor die RGB ben moet ik zeggen dat het toch wel een aardig gezicht is.

Mijn nieuwe keyboard heeft geen underglow maar daar zal ik wel ledjes inzetten voor de keys. Omdat ze dan leesbaar zijn in het donker en omdat ik nu leds mis en niet zie dat ik bijvoorbeeld per ongeluk de Caps key indruk. Dus dat is wel handiger. En het is een mooie oefening in solderen omdat ik dan niet alleen de switches moet solderen maar ook 61 leds. Dus een leuke uitdaging en ik ben dan ook benieuwd naar het resultaat.

Anyway, ik zit alweer op ruim 400 woorden dus ik brij er een einde aan. Als ik mijn 2e keyboard afgebouwd heb zal ik daar hier een mooi artikel aan besteden.