logo 10vingers

10 Fast Fingers graph results

Het is wat met die voornemens, ik wilde elke week een paar artikelen plaatsen om te oefenen. Maar het lukt in dit Corona jaar maar moeizaam.

Maar ik ben er weer even. Om te oefenen en die minimaal 400 woorden te halen. Dus waar dit artikel heen gaat weet ik nog niet maar ik ga maar beginnen. Ik oefen namelijk nog wel bijna dagelijks even een minuut of 5 op voornamelijk 10FastFingers website. En het gaat langzaam maar zeker steeds beter.

De 90+ WPM batch is hopelijk binnenkort gehaald

Zat ik een aantal maanden geleden nog te hikken tegen de 80 woorden per minuut scoor ik nu meestal in de 80's. Meestal is dat laag in de 80 maar ik heb steeds vaker een score die hoger ligt. En deze maand al 3 x mijn high score van 87 woorden per minuut geevenaard. Dus die 90+ woorden per minuut komt steeds dichterbij. Ik scoor nu regelmatig wel bruto over de 90 WPM maar dan maak ik nog teveel fouten en haal dat dan net niet. Maar mijn vingers kunnen steeds meer snelheid aan schijnbaar. Dus ik heb er wel vertrouwen in.

Nu ik dit zo aan het typen ben zit ik wel te genieten. Ik type nu zo makkelijk en snel dat het een heerlijkheid is. Had ik dus veel eerder moeten doen. Ook de toetsenborden die ik zelf gebouwd heb helpen hiermee. Ik type nu op mijn dagelijkse bordje, een 60% bordje met een leuke keycapset en Kaihl Box Pinks switches. Tot nu toe zijn dat de switches die mij het meest liggen. Dus daar hou ik het voorlopig bij. Zoals je kan zien in dat artikel had ik een high score van 77 WPM in november 2019. Dus uiteindelijk gaat het langzaam maar wel vooruit. Als je eenmaal een behoorlijke snelheid hebt lijkt het erop dat het ongeveer een jaar duurt voor elke 10 WPM erbij. Het is dus een lange weg en een kwestie van geduld hebben. Maar als ik zo de grafieken van anderen zie op 10 Fast Fingers dan is dat een normale progressie. Het kan wel sneller maar dan moet je echt een trainingsprogramma aanhouden en daar ben ik wat minder gestructureerd in. En ik denk ook dat als je het 'natuurlijk' doet en niet te snel je die hogere snelheid makkelijker vasthoudt in de toekomst. Ook als je minder traint maar wel ervoor zorgt dat je regelmatig veel typt voor je werk of hobbie en zo je vaardigheden op pijl houdt.

Dat wil ik o.a. doen met het schrijven van een paar boeken. Maar die komen zo dichtbij, omdat ze over persoonlijke dingen en issues gaan, dat het nu meestal nog te confronterend is en dat ik daardoor nog teveel weerstand heb. Maar uiteindelijk gaat dat ook wel lukken.

Anyway, ik ben blij met mijn progressie en geniet dagelijks van deze nieuwe vaardigheid die me het leven een stuk makkelijker en efficienter maakt.

87wpm 2021 01 05 typing test english 10fastfingers com

5 Januari

87wpm 2021 01 22 typing test english 10fastfingers com

22 januari

87wpm 2021 01 25 typing test english 10fastfingers com

25 januari