logo 10vingers

KDBfans 75v2 keyboard

Even weer een kleine update van de stand van zaken, maar ik kan alvast verklappen dat het nog steeds vooruit gaat.

Maar zoals altijd, nog steeds gaat de progressie heel erg langzaam. Maar ja, ik ben dan natuurlijk ook best wel al aardig snel. Net weer een score neergezet van 84 woorden per minuut en dat is op dit moment goed voor een notering van de beste 15% bij 10FastFingers. 84wpm 2021 02 21 typing test english 10fastfingers comDus ik neem dan maar aan dat dat goed is. En die 84 WPM klinkt leuk maar zoals je verderop in dit stukje kan zien ben ik een stuk langzamer in het Nederlands. Dat komt deels omdat ik voornamelijk oefen in het Engels en Engels misschien ook makkelijker is omdat je in het Nederlands veel dubbele letters hebt. Maar als ik gewoon teksten type zoals dit stukje dan ben ik in het Nederlands wel weer sneller dan in het Engels omdat ik dan makkelijker de woorden kan maken omdat het mijn moedertaal is. Ik schrijf het een beetje krom op, maar je kan veel sneller denken dan je kan typen dus mijn vingers weten wat er komen gaat. Als ik in het Engels type moet ik nadenken hoe ik de zin moet formuleren en twijfel ik regelmatig ook over de spelling van woorden.

In het Nederlands heb je veel dubbele letters

Maar voor mijn dagelijkse leven gaat het nu behoorlijk snel. Ik mag wel zeggen dat ik nu redelijk vertrouwt ben met het toetsenbord en geen enkele keer meer naar mijn toetsenbord hoef te kijken. Misschien een enkele keer voor de speciale tekens als een € teken en ik haal nog vaak de %  en & door elkaar bijvoorbeeld. Maar verder gaat het goed.

Onderaan dit artikel kan je nog een staatje zien van mijn progressie in het Engels en Nederlands. Ik vind het eigenlijk wel leuk dat ik nu zo kan typen en ik blijf het frappant vinden dat het de ene dag heel soepel en makkelijk gaat en de andere dag weer wat minder. Het is net als met mijn sporten bijvoorbeeld. En mijn gitaarspel. Met die gitaar ben ik nu ook dik een jaar bezig en vind het nog steeds berenmoeilijk maar daar zit ook progressie in. Maar de ene dag lukt er van alles en de andere dag is het niks. Hoort er schijnbaar bij. Maar daar geldt hetzelfde als bij dat typen, dagelijks 10 minuten oefenen en je komt een heel eind in the long run. Waar ik me alleen wel beetje zorgen om maak is dat het waarschijnlijk net zo gaat als dat typen. In een jaar of 2 kan je wel wat maar echt goed worden zal moeilijk worden en heel veel tijd kosten. Misschien heb ik geluk en leef ik nog 30 jaar gezond. Dan wordt het nog wat op mijn oude dag. Dan ga ik als 80+er tegen die tijd proberen jonge meisjes (van 30 en 40) te versieren met mijn spel. We zullen zien wat ervan gaat komen.

Nou, ik heb weer lekker ruim 500 woorden eruit gerammeld dus vandaag was een mooie oefendag. Tot de volgende keer.

Mijn sneltypen score in een grafiekje