logo 10vingers

77 woorden per minuut, een enorme uitschieter

Wauw, ik was wat aan het oefenen en toen kwam er opeens een highscore uit die ik niet had zien aankomen.

Uit het niets. Ik was eerst wat aan het oefenen op mijn werkpc met de Magicforce 82 met groene Gaterons. En daarna even op mijn backup pc op mijn 60% bordje, de GK61 met Kailh Box Pinks. Uiteindelijk merk ik dat die GK61 met de pink switches lekkerder typt. Iets lichter en het geluid, o.a. door de case en plate is veel lekkerder. Iets wolliger en zwaarder. En de pink switches hebben iets minder 'travel'. Al die dingen samen zorgen ervoor dat ik op dat bordje op een of andere manier vaker makkelijker een lekker ritme kan pakken. Ik had op de Magicforce al een 71 gescoord en een 69 en 68. Toen maar eens mijn backup bordje gepakt.

Eerste run ging niet zo lekker. Het is altijd heel even omschakelen per toetsenbord om even te wennen. Maar dat gaat en ging snel.

77 Woorden per minuut. Een enorme uitschieter.

Ik denk bij de 3e run had ik een lekker ritme te pakken, niet te snel voor je gevoel, en doortypen. Dus geen enkele pauze tussen elk woord maar dat alle letters er in een gestaag tempo uitkomen. En als je dan het goede ritme te pakken hebt en het gaat lekker dan ga je voor je gevoel niet eens zo snel. Ik dacht misschien haal ik de 70 toen ik bijna klaar was. 77 wpm screenshot 2019 11 09 14 00 18Maar omdat het zo lekker ging zonder haperingen, gebeurd bijna nooit, en bizar weinig fouten stond daar opeens een 77! 77 Woorden per minuut, zo snel ben ik in de verste verte nog nooit geweest. En bijna foutloos, dat helpt ook veel.

Ik was er wel een beetje flabbergasted van want ik heb gemerkt hoe lastig het is om sneller te worden. Dat gaat met hele kleine stapjes en soms een high score tussendoor die max 1WPM hoger is dan de oude high score. En als het echt lekker gaat dan soms wel eens een enkele keer 2WPM hoger. Maar een sprong van 5WPM is echt wel een mega stap.

Ben vandaag wat meer bezig geweest met typen om op beide weer een zo hoog mogelijke score te halen maar in de buurt van die 77 kom ik nu even niet. Maar ik scoor wel erg veel tussen de 66 en de 70. En daarnaast een enkele 70 en een keer 71. M.a.w. ik typ echt een stukje sneller dan enige tijd geleden. Hopelijk zit de volgende sprong naar een gemiddelde boven de 70 er binnenkort aan te komen. Ik ben in ieder geval alweer trots op mezelf en zie dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering voor deze middelbare man.