logo 10vingers

Typeracer 64 WPM en 100% accuratesse

Ik probeer minimaal 2 artikelen per week te schrijven, terwijl ik dat beter dagelijks zou doen, van minimaal 400 woorden.

Ik zou beter dagelijks een artikel typen maar heb daar niet vaak tijd en inspiratie voor. screenshot 2019 11 06 typeracer 64 wpm 100 procent accurassyEn ik vind het momenteel nog fijner om over de dag wat speedtests te doen en dan ook nog een aantal echte tekstoefeningen op o.a. TypeRacer. De afbeelding bovenaan dit artikel is een race die ik gisteren deed. Een snelheid van 64 woorden per minuut over een stuk tekst is behoorlijk snel. Ondanks dat mijn speedtests op 10FastFingers maar heel langzaam progressie vertonen merk ik toch dat mijn snelheid in 'normale' tekst steeds sneller wordt.

Ik wordt steeds sneller in mijn dagelijkse werk

Sneller, almaar sneller. Wat is dat toch? Ik ben er achter gekomen dat mijn typesnelheid t.o.v. de normale mens behoorlijk snel is. Eigenlijk mag ik me een behoorlijk gevorderde typer noemen. Mijn snelheid is nu sneller dan de meeste mensen die ik tegenkom, buiten typisten e.d. die de hele dag moeten typen. Dat is weer een heel ander nivo. Daar zal ik me (nog) niet mee willen meten. Maar ik ben en competatief ingesteld en hou schijnbaar ook van als dingen meetbaar zijn. Dat vond ik vroeger al fijn aan hardlopen omdat ik dan kon trainen op de stopwatch. En die gaf dan heel duidelijk aan hoe snel ik was ten opzichte van mijn vorige, snelste of laatste tijd. En dat heb je ook met het typen. Al die oefen sites houden je scores en gemiddeldes bij. En dat houdt me gemotiveerd en getrickerd.

Maar dat ik nog steeds doorga heeft er ook mee te maken dat ik 'beloofd' heb om een jaar te werken aan mijn typechallenge. Ik dacht eerst dat het halen van een score van 50 woorden per minuut op 10FastFingers wel een jaar zou duren. screenshot 2019 11 06 typeracer 77 wpm partialZoals jullie gezien hebben heb ik die verwachting al kunnen bijstellen. Ik type nu zelfs teksten met een score boven de 50 woorden per minuut. En ik heb zelfs uitschieters diep in de 60 op de oefensites zoals je bovenaan dit artikel kunt zien. En delen van tekst zit ik nu regelmatig zelfs in de 70's en soms zelfs richting de 80.

De snelheid op 10FastFingers lijkt heel langzaam vooruit te gaan en dat is soms een beetje deprimerend, maar de snelheid in de oefeningen met echte teksten zie ik toch behoorlijk oplopen. En dat geeft aan dat als je maar dagelijks oefent er progressie mogelijk blijft. Stiekem ben ik wel benieuwd waar ik sta als ik mijn jaar heb afgerond begin maart 2020.