logo 10vingers

We gaan richting het jaar en zijn alweer in de 8e maand. Nog 2 video's hierna en het jaar zit erop.

Elke dag is het weer spannend welke score ik ga halen. De ene dag is namelijk de andere niet. Maar ondanks dat het niet perfect voelde ben ik tevreden over mijn score. 70 wpm na 8 maandenAls ik in 3 runs 2 keer 70 haal dan mag ik daar zeker niet ontevreden over zijn. En het is ook weer progressie. 4 Woorden meer dan 2 maanden geleden. Dat lijkt weinig maar dat zijn 20 aanslagen en zoals je in de video kan zien hoor ik met die 70 WPM bij de top 15% van alle miljoenen typers of 10FastFingers. Dat geeft wel aan dat je in de 'snellere' groep bent aangeland.

70 woorden per minuut na 8 maanden

Hoe dat zich verder ontwikkeld ben ik erg benieuwd naar. Ik heb natuurlijk al lang gezien dat de progressie schijnbaar happert maar ik zie ook dat in het typen van normale teksten ik steeds vlotter wordt en minder fouten maak. Ik ben dus in de basis wel tevreden over deze score. Hieronder zie je hoe mijn progressie is geweest dit jaar tot nu toe. Benieuwd hoe ik er over 2 maanden voor sta.

  • Start: 15 WPM
  • Na 2 maanden: 48 WPM
  • Na 4 maanden: 58 WPM
  • Na 6 maanden: 66 WPM
  • Na 8 maanden: 70 WPM

Ik zit hopelijk op de grens van een sterke verbetering. Mijn officiele high score is 72 WPM maar op mijn andere toetsenbordje, de GK61, heb ik al eenmaal een high score gehaald op een schaduw account van 77 woorden per minuut. Maar dat was ook de perfecte run. Mijn vingers vlogen over het toetsenbord en ik maakte bijna geen enkele fout, en dat scheelt ook een hoop.

het moeilijke van sneller worden is dat het gedachtenloos moet gaan en dat lukt me nog niet helemaal. Mijn vingers vinden regelmatig onbewust de toetsen maar dan schakelt mijn brein zijn denkwerk in en dan gaat het mis. En ik denk dat dat mechanisme heel erg moet inslijten. Hoe lang dat duurt weet ik niet maar als dat eenmaal zover is ga je volgens mij echt grote stappen maken. We zullen zien.

Voor nu ben ik blij met mijn progressie. Dagelijks een kwartiertje oefenen, soms een uur en ook soms een dag helemaal niks, zorgen toch voor dat je beter wordt. Dus dat hou ik er voorlopig maar in. Ook omdat ik het eigenlijk stiekem erg leuk vindt. En ik heb er een nieuwe hobbie bij met de mechanische toetsenborden. Vanmiddag heb ik mijn Kailh Box Pale Blue switches ontvangen en die ga ik solderen in mijn Magicforce 82. Die had ik besteld met Gateron Greens maar die vind ik net te zwaar. Dat is de eerste keer dat ik ga desolderen en solderen. Een mooie test dus voor als ik begin volgend jaar echt een mooi, maar helaas ook duur, toetsenbord ga bouwen. Dat toetsenbord mag ik van mezelf pas kopen als ik regelmatig de 75WPM score kan behalen op 10FastFingers. Kan niet wachten.

Kailh Box Pale Blue switches van Candykeys