logo 10vingers

Ik was even vergeten om op 12 januari mijn twee-maandelijkse video te maken, dus dat doe ik dan nu maar even.

Dat ik het ben vergeten komt natuurlijk omdat ik het niet in mijn agenda had gezet. Mijn digitale herinnering die ik steeds vaker gebruik want handig is het wel. Maar denk ook omdat ik minder gedreven ben om mijn resultaten te verbeteren. Ben meer met andere dingen bezig nu die meer aandacht vragen en belangrijker zijn. Ik kan nu al goed typen en ben veel sneller dan ik begin vorig jaar was met mijn oude 3,5 vinger methode. Dus de motivatie is een beetje weg. Ik zie ook steeds als ik 70 WPM of meer scoor bij 10FastFingers dat ik bij de beste 15% zit van al die miljoenen die daar deelnemen aan de snelheidstests. Dat betekent dus dat er niet heel veel meer te halen valt. Maar ik wil nog wel even doordrukken naar die 75 WPM standaard.

Qua snelheid blijf ik een beetje hangen

Ik heb me dit jaar ook vooral op die 10FastFingers snelheidstests gefocussed om een meetpunt te hebben en omdat ik zie dat deze site veelvuldig door typers wordt gebruikt. En zeker ook binnen de mechanische keyboard bouwers en enthousiasten groep.

Maar zoals gezegd de snelheidswinst is er een beetje uit.

  • Start: 15 WPM
  • Na 2 maanden: 48 WPM
  • Na 4 maanden: 58 WPM
  • Na 6 maanden: 66 WPM
  • Na 8 maanden: 70 WPM
  • Na 10 maanden: 71 WPM

Waar ik me dit jaar, buiten Youtube om, nog wel meer op wil richten is op sites waar je lappen tekst moet overtypen als training. Er is een site die verschillende soorten teksten aanbied, waaronder ook code. En die schrijf ik veel dus dat zal me helpen in het nog verder verhogen voor die snelheid. Daarin typ je dus veel meer getallen, speciale tekens zoals ${[}]|\?></ e.d. En die vind ik nog niet altijd snel genoeg naar mijn wens omdat ik vooral gefocussed heb op de snelheid van woordjes zoals gezegd.

Al met al ben ik wel tevreden en trots op mezelf. Ik kon dikke 10 maanden geleden nog geen woord blind typen en nu gaat dat als vanzelf. Ik kan me nog goed herinneren hoe moeizaam het in het begin ging en ik vaak letters door elkaar haalde. Maar zo zie je maar als je elke dag een kwartiertje oefent en gewoon doorzet dan kom je er wel. Dus kan jij nog niet blind typen, ga er dan gewoon voor je zal zien hoe snel het gaat. De eerste weken zijn het moeilijkste maar als je eenmaal de toetsen blind kan vinden gaat je snelheid binnen enkele maanden spectaculair omhoog. En daarna zwakt het waarschijnlijk wat af. Maar dat is natuurlijk ook logisch.

Ben je geinspireerd of wil je je verhaal kwijt, neem dan contact met me op.