logo 10vingers

De jaarchallenge is volbracht maar de progressievideo in het Nederlands hadden jullie nog te goed.

Die video's, of liever gezegd mijn dagelijkse resultaten, lijken de beurs wel. Afgelopen week haalde in in mijn Engelse video waarin ik mijn jaarchallenge afsloot nog een score van 77 woorden per minuut. En in deze progressie video 2 dagen later met moeite de 73 woorden per minuut. Maar dat is wel 2 woorden per minuut sneller dan 2 maanden geleden. Dus schijnbaar is mijn progressie nu 1 WPM / maand. Ik verwacht dat ik dat met wat training vol moet houden en hoop dan eind 2021 de 100 WPM grens te doorbreken. We gaan het meemaken.

Niet veel verbetert, maar wel vooruit gegaan

Ik heb me dit jaar ook vooral op die 10FastFingers snelheidstests gefocussed om een meetpunt te hebben en omdat ik zie dat deze site veelvuldig door typers wordt gebruikt. En zeker ook binnen de mechanische keyboard bouwers en enthousiasten groep.

Maar zoals gezegd de snelheidswinst is er een beetje uit.

  • Start: 15 WPM
  • Na 2 maanden: 48 WPM
  • Na 4 maanden: 58 WPM
  • Na 6 maanden: 66 WPM
  • Na 8 maanden: 70 WPM
  • Na 10 maanden: 71 WPM
  • Na 12 maanden: 73 WPM

Het valt me ook wel een klein beetje tegen, had liever een mooie 75+ score gehaald. Maar ik moet zeggen dat ik ook wel trots op mezelf ben. Een jaar geleden kon in nog niet blind typen en nu ben is sneller als menigeen. Tsjakkah!! Zoals je in de video zag score ik in ieder geval alle tests in de 70's. En dat was ook mijn doel van de laatste weken. Ik wil de 60's niet meer zien alhoewel ik soms ook nog wel een 69 score. Maar er is helemaal niks mis met sixtynine ;).

Ik type lekker door en probeer gewoon dagelijks wat testjes te doen op 10FastFingers en wat andere sites. Om mijn skills op pijl te houden en hopelijk in de loop van de tijd ook te verbeteren. En ik geniet toch elke keer weer als ik een verhaal moet schrijven of een e-mail moet beantwoorden met hoe makkelijk en snel ik die nu schrijf. Tof dat je met relatief zo weinig moeite een mooie vaardigheid kan leren in een jaar. Dus dat wil ik eigenlijk jaarlijks gaan doen, iets nieuws leren. Niet alleen om dat je daar echt wat aan hebt maar het is tevens goed voor je brein. 2 Vliegen in 1 klap dus. Dus wil je op de hoogte blijven van mijn vorderingen en mijn nieuwe challenges? Hou dan mijn site in de gaten. En ik ga op deze site ook steeds meer proberen om verhalen, columns e.d. te publiceren. Goed voor de training maar ook voor mijn Nederlandse taal. Want jullie hebben vast wel gezien dat mijn Nederlands kan rammelen en dat ik vooral moeite heb met D's en T's.

Ben je geinspireerd of wil je je verhaal kwijt, neem dan contact met me op.