logo 10vingers

Omdat ik steeds wat verder kom ga ik nu maandelijks een 5 minute typing test posten.

Dat stel ik me tot doel om mezef beetje scherp te houden en te motiveren. Zoals ik al eerder gezegd heb ben ik competitief en zo ga ik een wedstrijdje met mezelf aan. Hopelijk kan ik er zo voor zorgen dat ik elke maand een klein beetje sneller wordt.

Ik doe deze test zonder veel opwarming en ik neem de eerste run op. Dus het is de vorm van de dag. Ik neem dus niet diverse video's op en neem de beste om zo zuiver mogelijk te zijn. Voor jou als kijker maar vooral voor mezelf. Kijk je hebt op 10FastFingers ook de normale 1 minuten tests waarmee je badges kan winnen. Ik heb ondertussen al maanden de 80+ badge maar haal dat regelmatig niet. Ik heb dan wel een high score van 86 maar scoor gemiddeld tussen de 77 en 79 woorden per minuut. Dus deze 5 minuten test, waarbij de truk is om je te focussen op accuratesse, met een score van 73 woorden per minuut is niet verkeerd. Ben ik wel blij mee. Zal nog een kluif worden om dat volgende maand te herhalen ;).

73 Woorden per minuut een nieuw hoogtepunt

Als je mijn progressie ziet dan zie je dat het hoe sneller je kan typen de progressie steeds langzamer vooruit gaat. Dat is natuurlijk logisch maar ook frustrerend. Ik heb het gevoel dat ik al maande stil sta. Maar als je dan naar al mijn resultaten kijkt op diverse sites dan zie ik wel progressie. Maar het komt erop neer dat je misschien gemiddeld 1 WPM! per maand vooruit gaat. Het is dus een kwestie van lange adem om die 100 woorden per minuut te halen. Als je zo doorrekend gaat dat dus nog meer dan 2 jaar duren. 24 Maanden bikkelen nog dus. Maar, ik ga als het goed is, veel meer typen binnenkort.

2 Boeken op de plank en nog een paar in mijn hoofd

Ik ben voorzichtig gestart met het schrijven van 2 boeken. Die zijn in eerste instantie niet bedoeld om direct uit te geven maar eens wat dingen op een rijtje te zetten. Ik was ermee begonnen maar merkte dat dit toch wel heel confronterend is dus ik lig even stil. Ik moet mezelf forceren om er echt mee aan de gang te gaan. Dat zal me ook enorm gaan helpen net typen. Omdat als je zo je gedachten op papier zet je veel minder met het typen zelf bezig bent. Dus ik verwacht dat het gedachteloos typen, de toetsen echt blind vinden zonder nadenken, me daardoor later veel beter afgaat. En hoe minder je hoeft te denken hoe sneller je wordt. Dat is in ieder geval de logica die ik erachter zie. Of dat echt zo is zullen we mee gaan maken.

Misschien zal ik hier wat stukken uit mijn boek gaan delen. Hoe of wat? Hou dan mijn site in de gaten en kom regelmatig terug.