logo 10vingers

Alweer 20 maanden geleden dat ik ben begonnen met blind typen. Als je erop terug kijkt is het eng hoe snel de tijd wel niet gaat.

Ik had dat blind typen natuurlijk veel eerder moeten gaan leren maar ik heb het ondertussen nu wel geleerd. En op een behoorlijke snelheid ook. En dat maakt mijn werk hier en daar makkelijker en effectiever. En daar heb ik dus dagelijks profijt van. En dat is echt heerlijk.

Maar wat is de wereld veranderd in die 20 maanden sinds ik begonnen ben in maart 2019 met de wekelijkse video's. Ik was al begonnen met oefenen in januari 2019 maar uiteindelijk met de video's begonnen toen ik het toetsenbord redelijk goed in mijn hoofd had en kon blind typen. Heel langzaam weliswaar omdat ik bij elke toets nog moest nadeneken. Na de eerste week was ik trots als een pauw op een score van 20 woorden per minuut. De tijden zijn wel veranderd en gelukkig maar. Als ik nu een run doe en ik scoor onder de 75 WPM ben ik er chagerijnig van.

knuffelton's (knuffel marathon's) gaan een grote rage worden

Maar dat alles valt in het niet met hoe de wereld is veranderd in die 20 maanden. Tegen de tijd dat ik mijn jaarchallenge erop had zitten met een high score van 77 woorden per minuut begon de pandemie waar we met zijn allen helemaal in ondergedompeld zitten. Het maakt niet uit welke radio of tv zender je opzet, maar als het een programma is dat over actualiteit gaat of anderszins veel gepraat wordt kan je er donder op zeggen dat het over Corona gaat. Helemaal schijt ziek wordt ik ervan. Alsof er helemaal niks anders meer is. Ik begrijp het wel maar nu bijna 10 maanden in deze ellende zou het fijn zijn als de focus ook eens ergens anders zou kunnen liggen. Ik snap het belang maar iets creatiever zouden de media denk ik wel kunnen zijn. En de angst die er dagelijks ingepompt wordt lijkt me ook niet helemaal gezond. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Maar als een paal boven water staat dat de wereld er iets zonniger uitziet als we allemaal weer gewoon met elkaar om kunnen gaan. En je gewoon weer mensen mag en kan knuffelen. Want daar is wat mij betreft grote behoefte aan. Ik denk dat grote knuffelton's (knuffel marathon's) een grote rage gaan worden. Als dat weer kan wat zal dat een genot zijn.

Maar weer terug naar het onderwerp. Als je zelf nog niet kan blind typen dan raad ik je aan om dat gewoon te gaan leren. Je kan dat makkelijk zelf doen met o.a. de programma's Gtypist en Klavaro bijvoorbeeld. Het is de eerste weken even doorbijten maar als je eenmaal, nog heel langzaam en veel nadenkend, kan blind typen dan gaat het snel. Zoals je ziet in mijn overzicht. Ik zat toen in 10 weken op 50 woorden per minuut. En dat is al een behoorlijke snelheid om lekker te typen. Als je het dan bijhoudt en dagelijks een paar minuten oefend zal je makkelijk en snel over de 60 woorden per minuut zitten. Het maakt je leven een stuk praktischer en aangenamer. En je hoeft echt niet zo idioot te zijn als ik die maar door blijft oefenen en ooit de 100 WPM hoopt te halen.