logo 10vingers

Het eerste half jaar zit erop dus weer tijd voor de Nederlandse video met de 2-maandelijkse progressie.

Het is altijd weer een verrassing wat je als score haalt. Gisteren was het 64 en vandaag ging het met een paar tests die ik tussendoor deed niet zo lekker.

Maar terwijl ik vanavond onder de douche stond schoot me opeens te binnen dat het weer de 12e is en ik de 2-maandelijkse video nog moest opnemen. Dus na de douche maar weer achter de pc gekropen en eerst een stukje tekst getypt in programma Klavaro om mezelf op te warmen. Dat ging niet onverdienstelijk want mijn score was in alles groen. Accuratesse was plus 97%, de snelheid boven de 50 WPM, 53 WPM namelijk en ook de vloeiendheid lag boven de gewenste 70%, zelfs 83% als score. In alles de hoogste score die ik ooit in dat programma gehaald heb. Dat geeft maar eens aan dat de absolute snelheids tests die ik doe en die een beetje blijven hangen qua score niet alles zeggen. Ik merk, en dat blijkt ook uit de scores, dat het typen van 'echte' tekst steeds sneller, vloeiender en makkelijker gaat.

Anyway, na dit opwarm rondje ben ik mijn video gaan opnemen en mijn eerste score was direct raak en een evenaring van mijn persoonlijke high score: 66 woorden per minuut. Dus ik kruip heel langzaam naar mijn einddoel voor dit jaar, 2019, van 75 woorden per minuut. Het zal nog een hele kluif worden maar ik doe mijn best.

66 Woorden per minuut na een half jaar oefenen!

Ik ben erg benieuwd hoeveel ik mezelf kan verbeteren over 2 maanden. Ik heb nu een mooie reeks van

  • Start: 15 WPM
  • Na 2 maanden: 48 WPM
  • Na 4 maanden: 58 WPM
  • Na 6 maanden: 66 WPM

Je ziet in het overzicht dat ik na 2 maanden al een behoorlijke snelheid had. Dat komt natuurlijk omdat ik al zo'n 35 jaar typ en de toetsen op zich wel redelijk wist te vinden. Alhoewel ik ze nu ook echt uit mijn hoofd ken. De 2 maanden daarna nog een redelijke jump van 10 woorden per minuut en nu dan 8 WPM meer. Ik zou erg tevreden zijn als ik daar weer 8 woorden per minuut bij kan doen over 2 maanden. Maar dat zou wel eens lastig kunnen zijn want de laatste tijd lijkt er weinig progressie te zitten in mijn snelheid in de snelheidstests. Maar misschien is dat een tijdelijke fase en komt er straks weer een mooie jump aan.

Ik merk dat ik nog steeds voor een deel nadenk voordat ik een toets indruk en ben ik nog geen 'robot' geworden. Ik ben ervan overtuigd als ik die staat kan bereiken de snelheid een enorme jump gaat maken. Ik weet niet precies wat reéel is maar uiteindelijk wil ik na een jaar, dus in April 2020 de 80 woorden per minuut wel halen. En een keer over de 100 WPM halen in 10FastFingers lijkt me ook waanzinnig. Maar het belangrijkste is dat ik lekker, gemakkelijk en snel kan typen voor mijn werkzaamheden en andere dingen die ik nog wil schrijven.

Al met al is het een mooie reis en ik geniet er nog steeds van, tussen alle frustraties door ;). Het mooie van dit is dat het meetbaar is en je dus duidelijke doelen kan stellen.

We zullen zien waar deze uitdaging eindigt. Tot over 2 maanden maar weer als ik 8 maanden bezig ben en dan hopelijk alweer een hele tijd op mijn nieuwe toetsenbord aan het typen ben.