logo 10vingers

Ik ben alweer 4 maanden bezig met blindtypen. En ik ga nog steeds vooruit.

Het is alweer 4 maanden geleden dat ik zover was dat ik blind bijna alle toetsen op mijn toetsenbord kon vinden. Ik zat toen op mijn eerste test op 15 woorden per minuut.

Zoals je in bovenstaande video kan zien heb ik een mooie progressie doorgemaakt. Ik 'voel' de toetsen beter en vind ze gemakkelijker. Ik ben ondertussen zo ver dat ik voor mijn dagelijkse typewerk sneller type dan ik voorheen deed met 3 en een halve vinger. Die winst heb ik dus al binnen. Maar uiteindelijk wil ik meer.

Ik type nu sneller blind dan ik voorheen deed met 3 en een halve vinger

Mijn uiteindelijke doel is om easy 75 woorden per minuut te kunnen typen op 10 fast fingers in de 'advanced typetest'. En ook om alle toetsen, leestekens en symbolen blind foutloos te kunnen vinden. Zodat het toetsenbord een verlengde van me wordt. Dat zal nog wel heel lang gaan duren maar ik merk nu al dat je door dagelijks oefenen, maar vooral door gewoon alles blind te typen, dat gevoel elke dag beter wordt. Een aparte sensatie.

Ik ga in elk geval lekker door oefenen en hoop jullie over 2 maanden weer een nieuwe video te tonen met een mooie progressie. Er is ook een mooi nieuw toetsenbordje uit de USA onderweg en ik hoop dat die me het leven ook wat makkelijker gaat maken. Ik type nu op een Ajazz AK33 maar die heeft een nogal kleine rechter shift toets en die wil je nog wel eens een keertje missen. Dat nieuwe toetsenbord, hou mijn mechanische toetsenborden pagina in de gaten, heeft niet alleen een iets bredere rechter shift toets maar ook andere switches. Ik type nu op Blauwe MX-clone switches en in dat andere toetsenbord zitten Groene Gateron switches. Die zijn iets zwaarder en ik denk, en hoop, dat die me wat beter liggen. Met name op het gebied van snelheid. We zullen zien.

Tot over 2 maanden!