logo 10vingers

Precies 2 maanden geleden kon ik alle letters blind vinden en begonnen met de speedtests ...

... Op 12 maart zat ik op een score van 16 woorden per minuut op 10FastFingers. In de video hierboven zie je hoe ik er nu voor sta na 2 maanden dagelijks een minuut of 10 a 15 oefenen. En ik type nu ook alles wat ik moet typen blind, alhoewel dat niet altijd even praktisch is. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat wel de juiste manier is. Gewoon stug doorgaan en volhouden.

Zoals je ziet heb ik een aardige progressie doorgemaakt. Ik was -en ben- benieuwd hoe ik als middelbare man me nog kan ontwikkelen qua snelheid.

Barry Stevens: "Gewoon doorgaan"

Ik voel dat er nog veel meer inzit, maar hoeveel daar kom ik alleen maar achter door dagelijks te blijven oefenen en me te houden aan de legendarische woorden van Barry Stevens: "Gewoon doorgaan". En dat is ook wat ik precies ga doen.

Als je ook wilt leren blind typen zorg en dan voor dat je een goed programma kiest. Gratis of betaald. Waar jij je lekker bij voelt. Ik heb het geleerd met het programma Gtypist en gebruik dat nog dagelijks voor mijn oefeningen.

12 mei vergelijk - Gtypist les

Ik denk dat het niet zo heel veel uitmaakt welk programma je kiest maar dat jij een methode kiest waarbij je gemotiveerd blijft en (bijna) dagelijks blijft oefenen. Ik heb gemerkt dat dat je echt helpt.

En een belangrijke tip is om NOOIT op je toetsenbord te kijken. Leer voelen waar je vingers zijn en als je even 'verdwaald' bent op het toetsenbord zoek dan de ribbeltjes op de F & J op het toetsenbord om je handen en vingers weer goed te positioneren. Ook is het een goed idee om voorlopig op een en hetzelfde toetsenbord te typen omdat elk toetsenbord wellicht -minimaal- anders is en voelt. Als je dan echt kan typen, daar ben ik dus ook nog lang niet, kan je andere toetsenborden uitproberen. Ik ben erg tevreden over mijn Ajazz AK33 toetsenbord. Dat is een zogenaamd mechanisch toetsenbord dat veel prettiger typt met fijne feedback dan een gewoon goedkoop rubberdome toetsenbord zoals waar bijna iedereen op typt. Mechanische toetsenborden zijn over het algemeen erg duur maar zo'n Ajazz AK33 is een instap bordje en al te verkrijgen vanaf een Euro of 25 op bijvoorbeeld Aliexpress. Ik raad je aan om in eerste instantie te kiezen voor blue switches. Die maken wel wat meer geluid maar zijn erg geschikt voor typewerk.

Maar pas wel op, als je je gaat verdiepen in mechanische keybords kan je er zo maar een nieuwe hobbie bij hebben. Ik heb nu al 4 mechanische keyboards -allemaal instappers- en begin al aardig verslaafd te raken. Als ik werkelijk 50 WPM kan typen heb ik mezelf een 'echt' mechanisch toetsenbord beloofd. Maar diegene die ik op het oog heb is tegen de 200 Euro. Ik zal binnenkort een artikel maken over mijn mechanische toetsenborden en ook wat meer informatie over wat mechanische toetsenborden nu precies zijn en waarom je die zou kunnen overwegen.

Anyway, ik ga lekker verder met mijn lessen, oefeningen en speedtests en zal over precies 2 maanden weer een update plaatsen.