logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Unhappy

Waar haal ik het vandaan? Dat vraag ik me wel eens af.

Ik weet dat ik heel veel in me heb maar ik zit helemaal op slot. En dat is verdomd lastig. Ik weet als ik inspiratie heb ik toch wel aardig kan schrijven. Maar ik zit al jaren 'op slot'. Ik kan moeilijk, heel moeilijk, bij mijn emoties. Op slot dus. Ik heb moeite om me echt te laten gaan en me kwetsbaar op te stellen naar anderen. En dat begint me toch aardig op te breken. Ik moet leren om toch me meer open te stellen en de klappen die je daardoor onherroepelijk gaat oplopen te incasseren. Want dat is het probleem deels, als je je openstelt en kwetsbaar maakt ga je ook klappen oplopen. Daar schijnt er helaas bij te horen.

Waar haal ik het vandaan?

Die vraag gaat dus o.a. ook over inspiratie en durven. Wat zijn de onderwerpen waarover ik moet schijven? En wat durf ik bloot te geven? Op deze website natuurlijk niet teveel. Omdat ik hier me presenteer tegenover een onbekend publiek en ik niet geheel anoniem ben. Dus hier zal ik wat voorzichter zijn.

Ik heb al moeite met het knuffelen met mensen bijvoorbeeld. Iemand een heerlijke hug geven. Gewoon uit teken van genegenheid. Terwijl ik eigenlijk net voor de corona crisis wel weer lekker in mijn vel begon te zitten en wel zin had in de toekomst. En juist in deze corona periode waar je afstand moet houden is dat lastig. Maar het brengt ook mooie dingen. Ik heb tegenwoordig gezellige wandelafspraakjes met diverse vrouwen. En dat heeft deels met corona te maken omdat zij ook geisoleerder zijn en dus zin en tijd hebben in dit soort afspraakjes. Maar tijdens deze wandelingen waarbij we tot mooie gesprekken komen en elkaar toch beter leren kennen is het lastig om helemaal open te zijn omdat je er, zo voel ik dat tenminste, niet zoveel mee kan. Er zijn voldoende momenten geweest waarbij ik ze even stevig had willen vastpakken bijvoorbeeld maar dat is nu even niet mogelijk. Dus eigenlijk kom ik wel dichterbij en heb ik mooie ontmoetingen maar kan ik er verder niks mee.

Al met al vind ik het een lastige tijd. Maar ben ik maar gewoon begonnen met typen en kijken waar ik uitkom en is het me toch gelukt een stukje te typen waarbij ik ook nog eens een heel klein beetje een inzicht heb gegeven in mijn ziel. Nu moet ik alleen nog even verder zoeken hoe ik verder met mijn emoties en gevoelens omga. Om heel eerlijk te zijn is er één vrouw bij die ik wel erg interessant vind en ook nog een buitengewoon mooi en aantrekkelijk. Alleen denk ik altijd ook voor de anderen en zie ik wel dat er genoeg beren op de weg zijn om mijn gevoelens te uiten. Het feit dat ze bijna 15 jaar jonger is is er een van. Ondanks het feit dat ik een relatie achter de rug heb, nu zo'n 3 jaar geleden, met een Indonesische vrouw die ook bijna 15 jaar jonger was. Die relatie heb ik om diverse redenen een punt achter gezet omdat ik dat niet meer zag zitten. Ik hield niet genoeg van haar en ik denk dat ik op de lange termijn hier niet gelukkig mee zou worden. Dan is het maar het beste om daar een punt achter te zetten. Maar over die relatie zou ik weleens binnenkort wat verhalen kunnen schrijven. Ze woonde in Surabaja en ik zat daar regelmatig 3 maanden, en zij kwam dan naar Nederland voor 3 maanden. En tussendoor, meestal ook 3 maanden, waren we niet bij elkaar maar hielden we contact via o.a. Skype en Whatsapp. De ervaringen die ik heb opgedaan in Indonesië kan ik wel een boek over vol schrijven. Misschien ga ik dat ook nog wel een keer doen.

We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik heb nog steeds de wens en het voornemen om hier echt wat verhalen en persoonlijke ontboezemingen neer te pennen. Maar het lijkt erop dat ik er nog niet helemaal aan toe ben. Maar ik ben hard aan het werk met mezelf dus hou deze site in de gaten. Misschien kom ik binnenkort wel helemaal los en komt er een eruptie van artikelen. Zo'n vaart zal het niet direct lopen maar verbetering zit er hoogstwaarschijnlijk wel in.