Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Oude typemachine

Zoals jullie al gemerkt hebben schrijf ik een hoop onzin.

Maar dat is vooral omdat ik nog niet lekker snel kan typen en nog veel foutjes maak. Alhoewel het al een stuk beter, en dus sneller, gaat dan een week geleden.

Voorlopig  dus nog een hoop onzin

Maar als ik richting mijn doelstelling ga en lekker vlot kan typen dan wil ik, buiten andere zaken die me interesseren, stukjes gaan schrijven over meerdere zaken rondom het typen. Denk aan les software, (mechanische) toetsenborden, techniek en andere zaken.

Ik heb bijvoorbeeld mijn eerste mechanische toetsenbord een jaar geleden gekocht via Aliexpress. En vanaf dat moment raak je verslaafd. Ondanks dat het natuurlijk niet een absoluut topbordje is typt het al vele malen beter dan een standaard toetsenbord. En je kan ook bijvoorbeeld toetsen wisselen zodat je de toetsenborden kan personaliseren. Maar daarover later meer.

33 wpm 5 april 2019En dan nog even vol trots mijn nieuwe high score tonen. Het wisselt natuurlijk per test. Lijkt net of de ene test makkelijkere woorden heeft dan de andere, maar dat mag de pret niet drukken. High score is high score ;).