logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

grafiek 10FastFingers afgelopen week

Even een kleine update over hoe het hier gaat in deze moeilijke en vreemde tijd. Alles ligt een beetje op zijn gat helaas.

Natuurlijk heb ik in principe genoeg tijd om dagelijks een stukje te schrijven maar de zin en motivatie is er even niet. Ik moet nog beetje settlen in de nieuwe situatie. Net als velen denk ik. En eromheen gebeurd ook van alles. Ondanks dat ik weinig tot geen werk heb 'vermaak' ik me wel. Ik probeer dagelijks te bewegen door een rondje van een uur te lopen. Lekker stevig doorstappen zodat je klam terugkomt. En probeer ook minimaal twee keer per week een rondje te fietsen van anderhalf uur op mijn gewone herenfiets. Ik trap lekker door en bedwing dan na een klein uur de heuvel van de pyramide van Austerlitz richting Zeist. Dat is een lekker klimmetje. De eerste keer moest ik dat doen in de 1e versnelling maar mijn vroeger veel getrainde benen kunnen het na vijf keer al bijna in de derde versnelling. Leuk om te zien die vooruitgang. Wat ik wel bijzonder vervelend vind is dat wielrenners zich nergens wat van aantrekken. Als ze je samen tegemoet rijden blijven ze gewoon naast elkaar rijden zonder afstand te houden. En ook als ze je inhalen rijden ze vlak langs je. Het is werkelijk klote volk dat nergens rekening mee houdt.

Gisteren is mijn bokszaktraining ook weer begonnen. We krijgen nu prive les. Met 2 personen per keer. Heerlijk om dat weer één keer per week te kunnen doen.

De nieuwe challenge komt er snel aan

Doordat de nieuwe situatie ontstaan is ben ik nog niet toegekomen om mijn nieuwe jaar challenge aan te kondigen. Misschien dat dat aankomende week lukt. Ik ben er wel al dagelijks mee bezig dus ik zal de challenge niet helemaal starten vanaf nul. Maar dat mag de pret niet drukken. Dus hou deze site en mijn youtube kanaal in de gaten.

Omdat het met werk eigenlijk op een heel laag pitje staat is er genoeg tijd over om andere dingen te doen. Maar gek genoeg waren de dagen toch zo weer gevuld dat ik aan die andere dingen nog niet echt toegekomen ben. Ik moet bijvoorbeeld mijn huis eens uit gaan mesten, grote schoonmaak houden en veel 'rotzooi' weggooien. Ook de schuur kan wel wat werk gebruiken. Ik heb daar nu een motor staan maar veel meer kan er niet bij. Volgende week maar eens uitmesten en alles wat ik moet houden op de planken leggen zodat de grond vrij is. Dan is er misschien ook weer ruimte voor mijn fiets die nu heel zielig buiten moet staan. We gaan zien of dat allemaal lukt deze week.

Oh ja, zou ik bijna vergeten. Als je naar de grafiek bovenaan dit artikel kijkt zie je mijn resultaten van afgelopen week op 10FastFingers. Ik scoor steeds vaker een hoge 70'r dus er is nog steeds progressie. Hopelijk doorbreek ik snel een keer die 80 want het is alweer een half jaar geleden dat ik de 70 doorbrak. Maar ik type nu veel makkelijker, soepeler en sneller dan een half jaar geleden. Want die getallen gaan alleen maar over 'topspeed'. Die zijn alleen maar voor het ego :). Maar het 'echte' werk ben ik in dat half jaar veel beter in geworden. Dus ik vind het ook lekker nu om ff een 600 woorden eruit te knallen nu in een kwartiertje of zo. Dus typen kan iedereen leren, ook als je wat ouder bent.

Ik wens iedereen veel gezondheid en dat jullie deze periode maar goed door mogen komen. Het is echt het begin van een nieuwe wereld. Erg spannend en vreemd allemaal.

80wpm 2020 04 08 typing test english 10fastfingers comEDIT [8 april]

Haal ik opeens vandaag voor de vierde keer een score van 80WPM. De eerste keer was ergens begin maart geloof ik, dus die 80 doorbreken zit eraan te komen. Erg irritant dat ik een fout maakte met mijn laatste woord dat ik moest corrigeren. Daarom kon ik die net niet afmaken in die laatste seconde anders had ik 81 gescoord en de bijbehorende badge op 10FastFingers gehaald. Daar zit ik al maanden op te aasen. Nog even geduld hebben dus.

EDIT [13 april]

Het is soms lastig ondanks dat we, gezien die verschrikkelijke corona crisis, voldoende tijd over hebben om te blijven oefenen. Vooral natuurlijk omdat ik met gitaar bezig ben en ook andere zaken heb te doen. En ik bijna geen snelheidswinst meer behaal omdat ik al op een behoorlijk niveau zit. Maar de afgelopen week elke dag toch maar even goed voor gaan zitten en dagelijks zo'n 5 a 8 races en tests gedaan. De 'officiele' lukte niet echt goed en zat ik steeds rond de 75. Toen maar een wedstrijdje meegedaan toen het echt niet meer goed voelde. Haal ik opeens een 82 woorden per minuut score. De eerste keer de 80 WPM doorbroken. Alhoewel niet 'officieel' dus ik krijg nog niet de bijbehorende badge van 10FastFingers. Maar ik begin er steeds meer in te geloven dat die eraan zit te komen.

Zoals je kan zien bij al die 'high scores' is vooral de accuratesse belangrijk. Die is bij die echt goede resultaten erg hoog zoals je o.a. in de afbeeldingen hier op deze pagina ziet.

82wpm 2020 04 13 typing competition 10fastfingers com

82wpm 2020 04 13 position