logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

switches voor mechanische toetsenborden

Vandaag mijn bestelde switches ontvangen die ik ga uittesten in mijn hot swappable toetsenbord om uit te vogelen wat mij het beste ligt.

Helaas stuurde Candykeys 6 switches te weinig op maar ik heb er genoeg om in ieder geval te testen of het wat is. Van de Kailh Box Pink heb ik een volledige set besteld, maar daarnaast heb ik ook wat andere switches besteld om te 'voelen' hoe ze zijn. Naast de Kailh Box Pink heb ik besteld (van alle 3 stuks):

  • Kailh Box Jade (50/60 gram)*
  • Kailh Box Pink (65/55 gram)
  • Kailh Box Pale Blue (60/80 gram)
  • Kailh Box Navy (60/90 gram)
  • Kailh Pro Sage (75/95 gram)

Hoe meer je erin verdiept hoe moeilijker het wordt. Ze hebben allemaal unieke eigenschappen en nu begrijp ik ook waarom er mensen zijn die switches ombouwen. Dus ze vervangen bijvoorbeeld de veer voor een exemplaar van een andere switch. Zo kan je helemaal naar wens een switch opbouwen. Maar voor zover ik nu kan zien is een blauwe switch niet voor niets de meest gebruikte voor typisten want die zit dicht bij de sweetspot. Ik wil het alleen nog iets fijner hebben daarom deze zoektocht.

Als ik de nieuwe Kailh Box Pink's heb geplaatst in mijn Hexgear K707 ga ik er maar eens mee aan de slag. Ik merk gelijk dat ze veel lekkerder typen dan de Gateron Greens van mijn werkbordje en ook dat ze betere feedback geven dan de Kailh Box White die er eerst in zaten. Die typen heerlijk en licht maar doordat ze voor mij iets te licht zijn maak ik iets meer fouten. En het blijkt wel dat die Pink's het goed doen want tijdens een competitie scoor ik een absoluut record.

Een nieuw record, dat belooft wat

Voor de eerste keer in mijn leven doorbreek ik de 70 woorden per minuut. Mijn record had ik deze week al op 69 woorden per minuut gezet maar die 71 had ik niet zien aankomen. Nieuw record 71 woorden per minuutTrots als een aap met 7 lullen.

Wat wel super frustrerend is dat ik dat absolute record op mijn backup pc en bordje heb gehaald. Dus hard aan de slag gegaan om met mijn Magicforce 82 ook die 71 te halen. En dat is helaas niet gelukt. Ook omdat je na een tijd 'moe' wordt en dan zakken de scores in. Maar ik ga ervan uit dat dat binnenkort ook wel gaat lukken.

Ik moet zeggen dat de hobbie om met mechanische toetsenborden aan de gang te gaan ook erg leuk is. Ze typen superieur maar ook het zelf bouwen en de vele keuzes in switches e.d. maken het erg leuk. Binnenkort meer over deze fascinerende hobbie.


* Actuation force / Bottom out