Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Magicforce 82 met Gateron Greens

Na ruim 4 maanden wachten heb ik eindelijk net het pakketje bij het postnl afhaalpunt mogen afhalen nadat ik daar eerst nog even € 24,35 mocht aftikken.

Dat postnl € 13,50 rekent voor voorschieten en afhandelen van  de gewenste BTW vanwege de import vind ik een beetje veel, maar ja het is niet anders. En de Magicforce met Gateron Greens kon ik niet op een andere manier verkrijgen en ook niet voor deze prijs inclusief extra heffingen. Dus toch blij ermee.

De eerste indrukken zijn erg positief. Het bordje is steviger en van betere kwaliteit dan mijn Ajazz AK33. En wat ook fijn is dat de rechter shift key wat breder is zodat ik die wat minder mis raak. Op de Ajazz raakte ik nogal eens de up arrow en dat kostte natuurlijk snelheid in de speedtests en is ook irritant met gewoon teksten typen zoals op deze website.

Nadat ik eerst gelijk een video heb gemaakt voor youtube met mijn eerste indrukken heb ik, nadat ik voor de video al 3 speedtests had gedaan nogmaals maar eens wat test gedaan op 10FastFingers.

Gelijk een nieuw record: 68 WPM

En daar zette ik gelijk een nieuw record neer voor mezelf. 68 Woorden per minuut. Dat had ik nog niet eerder gehaald dus erg blij mee. 68 wpm magic force record first dayIk merk dat de Gateron Greens goede feedback geven en dat helpt o.a. met de snelheid. Maar ik merk ook na wat snelheidstests en wat typewerk dat ik mijn vingers wel voel. Het verschil tussen 50 en 80 gram is toch wel merkbaar. De toekomst zal leren of dat wennen is of dat ik toch naar iets lichtere switches moet gaan. Ik denk uiteindelijk dat ik uitkom op een switch van rond de 65 gram. Ik vermoed dat dat voor mij de sweetspot is. Binnenkort maar eens wat nieuwe switches bestellen voor mijn Hexgears K707 om die daarop uit te proberen.

Al met al ben ik nu een eind op weg naar het ultieme mechanische keyboard voor mijzelf. Ik denk dat ik er eind dit jaar wel uitben en dan ga ik het ultieme mechanische keyboard zelf bouwen. Ook weer een leuke uitdaging en vooruitzicht. Ik ga nu voorlopig de Magicforce 82 gebruiken als mijn daily driver en hoop binnen enkele weken een goede review te plaatsen. Dus hou mijn site in de gaten. Voor nu heb ik alleen even een video gemaakt met mijn eerste indrukken die je hieronder kan bekijken.

Eerste indrukken Magicforce 82 met gateron green switches

Ik heb direct een korte video gemaakt van de Magicforce 82 nadat ik deze binnen had. Bekijk hieronder de video die ik ervan maakte. Helaas wel in het Engels maar ik hoop dat dat geen probleem voor je is.

(edit) Nieuw officieus record

69 wpm 2019 09 17 typing competition 10fastfingers comVanavond nogmaals, nadat ik lekker lasagne bij mijn zus en familie heb gegeten, even achter het scherm gekropen. Want zo'n nieuw toetsenbordje maakt hongerig. Nu heb ik gisteren en vandaag wel wat meer geoefend maar denk toch dat die nieuwe switches wel helpen in de snelheid. Net in een competitie mijn officiele high score van 68 wpm overtroffen. Staat niet in mijn overzicht maar toch ben ik er wel trots op. Ben benieuwd wanneer die 70 aan de beurt is. De kunst in deze score was weer 'rustig' typen en geen fouten maken. Je hebt dan gevoelsmatig idee dat je net de 60 woorden per minuut haalt, maar het zijn er dus bijna 70. Dat typen is net sporten: "Veel oefenen en techniek".