logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Drop | Magicforce 82 & Gateron Greens

Als je snel(ler) wil typen dan is goed gereedschap een must.

Ik heb de mechanische keyboards een kleine anderhalf jaar geleden ontdekt. Ik heb toen uiteindelijk een goedkope, maar wel goede, mechanisch toetsenbord gekocht via  Aliexpress. De E - 3LUE K753 Wired Mechanical Keyboard met blauwe switches. Ik heb die gevonden op advies van een Youtuber die er een review over had gemaakt. Ik heb daar uiteindelijk een jaar met veel plezier, en nog met 3 en een halve vinger, op getypt.

Hierna ben ik gaan inzien dat ik beter kon gaan leren blind typen met 10 vingers. En ben daar toen mee aan de slag gegaan zoals je op deze website hebt kunnen zien. In de tussentijd heb ik nog meer mechanische toetsenborden geprobeerd. En ben ik uiteindelijk aangekomen bij mijn Ajazz AK33 toetsenbord waar ik al sinds een maand of 5 op typ en die je ook in bijna al mijn video's ziet. Het is een zogenaamd 65% toetsenbord. Dat betekent dat het bordje smaller is en dat onder andere het numerieke gedeelte aan de rechterkant ontbreekt. Ik vind dat niet zo'n probleem aangezien ik geen boekhouder ben. En het zorgt ervoor dat mijn muis meer naar links geplaats kan worden zodat ik ergonomischer werk en minder last heb van een muis arm/pols.

Ik ben met dit toetsenbordje erg tevreden maar er zitten 2 nadelen aan wat mij betreft. De blauwe switches vind ik net te licht en de rechter shift toets is maar net iets breder dan een normale toets waardoor ik nogal eens op de arrow up klik. Dat is vervelend en kost ook snelheid. Daarom heb ik nu weer een ander toetsenbordje besteld bij drop.

Magicforce 82 mechanical keyboard

drop bevestigingIk heb de "Magicforce 82" via een aanbieding bij Drop.com besteld in Mei. De verwachte verzenddatum was 3 september en dat is best een lange wachttijd. Maar aangezien ik nog aan het leren was om te leren blind typen was dat geen probleem om dat op de Ajazz te doen. Die typt verder lekker en ik denk dat het wel beter is om tijdens het leerproces niet teveel te wisselen.

Ik heb de "Magicforce 82" besteld geheel in wit en met groene Gateron switches. Wat ik gelezen heb zijn dit lekkere switches. Wel zijn ze zwaarder dan blauwe switches. Maar ik denk dat ik dat lekkerder vind. Ik hoop alleen niet dat ze te zwaar zijn. De blauwe zijn 50 gram en de groene Gaterons zijn 80 gram. Dus dat is nogal een verschil. Maar als ik die getest heb dan denk ik dat ik aardig weet wat ik wil. Met die kennis wil ik dan volgend jaar een keyboard zelf gaan bouwen zodat ik dan iets heb wat helemaal op mijn lijf geschreven is.

Ik hoop dat het de moeite van het wachten waard was

Maar eerst maar eens de "Magicforce 82" afwachten. Vandaag kreeg ik eindelijk de bevestiging dat de "Magicforce 82" op de post gaat. Hoe lang dat duurt weet ik niet maar ik hoop nu toch wel dat die snel binnen komt want ik wil er wel mee aan de slag. Ik hoop dat het de moeite van het wachten waard was.

Als ik haar binnenkort binnen heb zal ik een review gaan schrijven over de "Magicforce 82" en mijn andere keyboards.