logo 10vingers

Opeens komt dat liedje in mijn hoofd en denk ik weer aan die bus op de lagere school. "We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, helemaal".

Ik denk omdat de jaarchallenge voorbij is dit liedje opeens in mijn hoofd schiet. Ik ben er ook bijna, maar nog niet helemaal. Mijn doelstelling was om 75 woorden per minuut te halen als minumum elke run en dat is niet gelukt. Ik kruip wel naar de 70 toe en de meeste standaard runs haal ik de 69 WPM wel en dat is al een behoorlijke snelheid.

Ik ga mijn doelstelling waarschijnlijk net niet halen, maar ben wel heel ver gekomen

En uiteindelijk ben ik niet geheel ontevreden. Ik was het jaar begonnen met als doelstelling halen om 50 woorden per minuut te halen op 10FastFingers. Dat kan je ongeveer omrekenen naar 40 WPM voor normale tekst. Maar het bleek al vrij snel dat die 50 WPM een te laag doel was omdat ik die na een aantal maanden al gehaald had. Ik heb toen eens een analyse gedaan met nog een maand of 9 te gaan en schatte toen in dat het misschien net mogelijk zou zijn om de 75 WPM te gaan halen aan het einde van het jaar. Aangezien je vooruitgang steeds langzamer gaat naarmate je sneller wordt, d'as logisch zou Cruijff zeggen, heb je meer geduld nodig. Op zich heb ik dat wel maar ik wilde zo graag die 75 WPM halen als 'gemiddelde' en dat zit er niet meer in voor dit jaar. Ik blijf laag in de 70 hangen, maar zie wel dat ik nog steeds uitschieters heb die ook steeds hoger worden. Gisteren had ik een aantal runs van 75, 76 en zelfs een 77. Dus het maakt ook uit wat voor dag het is.

Anyway, de challenge die ik me gesteld heb ik wel al bijna volbracht en daar ben ik toch eigenlijk best wel trots op. Deze site en de wekelijkse video's hebben me goed gemotiveerd en aan de gang gehouden. Dus misschien is dit wel de manier voor mij om 'challenges' aan te gaan. Het heeft voor mij natuurlijk weinig zin om deze challenge te gaan verlengen. Aangezien ik al bij de beste 15% van 10FastFingers hoor, en dat zijn miljoenen deelnemers, en ik dus wel kan stellen dat ik aan de bovenkant van scorelijsten sta. Echte spectaculaire verbetering zit er dan ook niet meer in. Ik denk wel dat ik af en toe nog eens een videotje plaats met hoe ik er dan voorsta en met wat tips voor deze en genen.

Maar omdat ik dit eigenlijk wel mooi vind, jezelf een jaarchallenge stellen, moet ik dat misschien elk jaar maar doen. Ik denk nog even na over mijn volgende challenge maar grote kans dat dat mijn vorderingen op de gitaar zijn. Meer daarover binnenkort op deze site en mijn Youtube kanaal.

[edit] 78 wpm 2020 02 26 10fastfingers comZoals wel vaker op zo'n videodag oefen ik later op de dag nog even door en scoorde daar opeens weer een aantal 75, 76 en een uitschieter van 78 WPM. Dus ik kan het wel maar heb het idee dat ik dan dagelijks wel minimaal 10 tests moet gaan doen. Of ik daar aankomend jaar nog zin in heb weet ik niet, de toekomst zal het uitwijzen.