logo 10vingers

80 WPM Grafiek

Ik doe elke dag in ieder geval minimaal een paar tests en soms oefen ik wat meer. Maar ik zorg dat ik (bijna) elke dag wel wat oefen.

En de laatste tijd bleef ik steeds hangen rond de 70 WPM. Er zal maar geen schot in. Eindelijk de laatste week leek ik iets progressie te boeken en scoorde al een 77 en een aantal keren 75. En toen vandaag, misschien omdat mijn vingers ook lekker los waren, scoorde ik tijdens wat competities een 75 en een 78 WPM. Toen maar eens weer een paar runs gedaan voor mijn persoonlijke account op 10FastFingers en toen opeens stond ie daar, 80 WPM.

80 Woorden per minuut. Gaaf!

De run voelde op zich ook wel lekker, weinig fouten, maar 80 had ik zeker niet verwacht. Op mijn laatste video had iemand gereageerd en de strekking was om 'rustiger' te typen en dan komt het wel. 80 woorden per minuut 2020 03 03Dat heb ik de afgelopen dagen geprobeerd en het schijnt te werken. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar ik focus op dat ik niet te snel ga en dat ik geen fouten maak. Daardoor is je ritme soepeler en type je dus uiteindelijk sneller, terwijl het niet zo super snel voelt. Dat is waarschijnlijk wat sporters bedoelen als ze zeggen dat het soms vanzelf gaat. Dus presteren maar onder ontspanning.

Mooi om te zien dat ik nu, gevoelsmatig, redelijk makkelijk die 80 woorden per minuut scoorde. Dat betekent dat er dus best nog meer in het vat zit. Maar het is wel een kwestie van een lange adem. Vanzelf gaat het niet. Veel, of in iedergeval regelmatig en elke dag oefenen. En geduldig zijn, want het kost tijd. Heel veel tijd. Ik denk dat de 100WPM zomaar nog een jaar kan duren. Maar misschien, en dat hoop ik natuurlijk, vergis ik me wel. We gaan het meemaken.

Ik stop mijn jaarchallenge wel over een dikke week, maar zal heel af en toe nog wel een videotje hierover plaatsen. Wel ga ik starten met een nieuwe challenge maar daarover later meer.

Ik zal in ieder geval na de jaarchallenge een 'instructie en ervaringen' video plaatsen voor mensen die ook willen leren typen. Ik ben er nu achter dat dat niet moeilijk is maar dat het een kwestie is van gestrucureerd dagelijks oefenen.