Nitro Type nieuwe highscore van 72 WPM

Het is echt waar. Gewoon, zoals Barry Stevens al zei, doorgaan. Gewoon doorgaan en dan gaat het uiteindelijk steeds beter.

Zoals je in de afbeelding bovenaan dit artikel kan zien heb ik vandaag een high score behaalt van 72 woorden per minuut over een stukje tekst. Dat is dus anders dan 10FastFingers waar je steeds woordjes overtypt. Zoals je in de grafiek kan zien had ik eerder al regelmatig 70 en 71 gescoord. Maar nu dus weer een woordje meer.

Ik haal nog steeds persoonlijke highscores

Dat lijkt weinig maar ik merk ook bij 10FastFingers dat het, weliswaar met hele kleine stapjes, wel steeds vooruit gaat. Daar scoor ik nu ook heel regelmatig in de 70 en de uitschieters worden ook steeds hoger. Ik scoor nu met zekere regelmaat boven de 75 woorden per minuut.

februari '20 stats nitrotypeHet blijft soms lastig voor me om te accepteren dat ik niet meer snel vooruit ga omdat ik van nature best wel competatief ingesteld ben. Maar ook omdat ik 'verkeerd' geprogameerd ben en altijd MOET presteren. Maar dat ben ik wel aan het afleren en dat gaat me steeds beter af. Ik scoor in mijn wekelijkse video's al bijna een maand of vier in de 70, maar haal de 75 WPM nog niet standaard. En dat was wel mijn uiteindelijke doel na 1 jaar 'trainen'. Ik heb alleen geleerd om daar nu beter mee om te gaan en het gewoon te accepteren. Lukt het nu niet dan wel over een tijdje. En als dat dan ook niet lukt moet ik daar ook gewoon tevreden mee zijn.

Ik merk wel dat ik in mijn dagelijkse normale typewerk zoals emails en verslagen, maar ook deze stukjes bijvoorbeeld, ik ook nog steeds vooruit ga. Dus eigenlijk ben ik overall wel tevreden. Een jaar geleden typte ik nog met 3 en een halve vinger en moest ik naar mijn toetsenbord kijken. Nu type ik blind en ook nog eens bijna 50% sneller. Al met al heb ik me dus afgelopen jaar een vaardigheid aangeleerd waar ik echt wat aan heb en die me efficienter maakt. Maar ik ben vooral blij dat ik nu naar mijn scherm kan kijken en typen, en ook snel en daadkrachtig kan reageren op social media bijvoorbeeld.

Dus als de jaarchallenge voorbij is zal ik mijn typesnelheid wel bijhouden omdat het me ook wat brengt. Ik denk er wel over om de snelheidstests e.d. een beetje te gaan laten en me dan meer te focussen op tests met langere teksten en meer moeilijkheidsgraden. Eigenlijk wil ik dat dat toetsenbord een verlengde wordt van mijn handen en ik blind ALLE toetsen vind.

Ik heb wel geleerd nu, en ben me er ook meer bewust van, dat een kwartiertje per dag een jaar lang je een hoop kan brengen. Dat is ongeveer 90 uur en dan leer je dus echt iets. Voor dit jaar wil ik dat misschien ook met de gitaar gaan doen. Weet nog niet hoe ik dat ik een format moet gieten voor deze site en de video's maar daar kom ik denk ik wel uit. Als ik dat ga doen zal je dat vanaf een paar weken hier op de site meemaken. Als ik net zo goed gitaar kan spelen als typen na een jaar dan ben je niet onverdienstelijk met 'makkelijke' liedjes. Als ik die basis goed kan krijgen zou in van daaruit verder kunnen bouwen. Zou mooi zijn als ik op mijn oude dag toch nog eens echt met die gitaar aan de gang ga. Mijn electrische gitaar staat al bijna 30 jaar in mijn huis en ik heb er eigenlijk nooit wat mee gedaan. Als ik die 4 uur in mijn hand heb gehad totaal is het veel.

Wordt vervolgd