Zie je hem al? Daar in de verte? Aan de horizon. Dat is de finishlijn van mijn jaarchallenge. Nog 4 weken en dan is het zover.

Nog 4 video's en dan heb ik het jaar volbracht. Een jaar waarbij ik na zo'n 35 jaar typen met 3,5 vingers mezelf, met hulp van (online)programma's, heb leren typen. Ik kan dat nu op een behoorlijke snelheid en ben er dan ook best wel trots op. En ik heb van me kunnen afzetten, zover als dat gaat, de verwijten naar mezelf toe dat ik veel eerder had moeten doen. Dat blijft lastig, maar ik moet het accepteren. Ik kan er namelijk toch niks meer aan doen en het is nu eenmaal zo. Ondanks dat ik er nu achter ben gekomen dat het heel erg makkelijk te leren is. Je moet alleen even doorbijten de eerste weken maar dan zit je snel op een goede snelheid. Zoals je kan zien op mijn voortgangslijst zat ik al na 10 weken op 50 WPM. En na dik 20 weken op 60 WPM. Daarna begint de snelheidsprogressie lastig te worden maar merk je wel dat je steeds beter langere teksten typt.

Leren blindtypen is niet moeilijk, je moet alleen even een paar weken doorbijten in het begin

Als mijn jaarchallenge voorbij is moet ik maar een nieuwe challenge aangaan. Want het stellen van het doel, maar vooral de website die ik heb gemaakt en de wekelijkse video's houden me gemotiveerd en zijn een stok achter de deur om door te gaan. Dat heeft voor mij in ieder geval goed gewerkt. Ik heb zo'n stok schijnbaar nodig.

Ik ga me eens goed beraden op mijn volgende challenge. Ik heb er al een op het oog. En ben al met die challenge begonnen. Maar weet nog niet of ik die wereldkundig ga maken. Het is een challenge die ik zo'n 27 jaar geleden gestart ben, maar nog geen steek opgeschoten omdat ik steeds binnen enkele weken tot maanden stopte. Nog zo'n trauma dat me achtervolgt.

Ik heb de aankomende weken om hierover na te denken en hoe dat aan te pakken. Als je deze site en/of mijn Youtube kanaal volgt dan zal je hier snel wat over horen. Want als ik zie welk niveau ik heb met typen dan zou ik het fantastisch vinden als ik dat met die andere challenge ook ga halen in een jaar.

To be continued ....