Progress chart WPM last months

Om mijn scores te verbeteren is momenteel erg lastig. Omdat ik al een behoorlijke score heb, maar ook omdat ik er dan meer voor moet trainen.

En dat meerdere trainen heb ik er niet voor over. Ik kan nu goed blindtypen en dat is voldoende voor mij. Die snelheid heb ik voor mijn werk en hobby niet nodig. Waar ik nog echt kan verbeteren is het echte typen waarbij ook meer de cijfers en speciale tekens e.d. aan bod komen. Mede omdat ik die veel gebruik in mijn werk. Dus daar ga ik me op richten als de jaarchallenge voorbij is. Maar de absolute high score van 78 WPM vandaag is wel een opsteker.

78 WPM. Het wordt vechten voor die '80+ WPM badge' op 10FastFingers

Ik denk dat het nog niet zo makkelijk zal zijn om de 80+ badge te verdienen maar we blijven het proberen.

78 words per minute  2020 02 17 10fastfingers comDe laatste weken leek mijn snelheid wat in te zakken. Ik haalde vaak scoren van 67, 68 en 69. En heel weinig in de 70. Dus mijn basissnelheid ligt nog in de hoge zestigers. Maar de afgelopen dagen elke dag een 10tal tests gedaan en proberen hoge snelheid te halen. En uiteindelijk lukte het vandaag dan ook om mijn high score na maanden te verbeteren. Het is uiteindelijk toch een lastige mix van techniek, juiste snelheden en focus. En dat ging vanavond schijnbaar erg goed.

Ik heb wel gemerkt dat ik ervoor moet zorgen dat mijn vingers sneller bewegen. Dus ondanks dat als ik sneller ga mijn accuratesse in de soep draait ik makkelijker rond de 400 aanslagen per minuut uitkom. Omdat mijn accuratesse dan vaak ergens in de 80% ligt scoor ik niet beter, zo eind zestig, maar wennen je vingers wel aan de snelheid. Als de focus dan goed is, en door het trainen de laatste dagen denk ik ook, gaat je accuratesse omhoog en haal je hogere scores. Zoals je ziet in bijgaand plaatje heb ik maar 6 fouten gemaakt en een accuratesse van ruim 98% wat goed is.

Nu kijken of ik nog voor elkaar kan krijgen dat mijn minimum scores 75WPM zijn voordat de jaarchallenge voorbij is. Zal lastig worden maar ik doe mijn best.

Zo weer even een kleine 400 woorden getypt. Dat is ook een goede oefening. Typen, typen en nog meer typen. Maar dat heb ik afgelopen jaar hier wel te weinig gedaan. Maar misschien gaat daar in de toekomst nog verbetering inkomen. Hou de site in de gaten en maak het mee.