Magicforce 82 met Kailh Box Green

Ik ben er nog niet uit wat ik ervan moet vinden, nu de 'jaarchallenge' bijna voorbij is. Nog een paar weken en dan is het zover.

Nog een dikke maand en dan stop ik met mijn wekelijkse voortgang video's. Dan heb ik de challenge van een jaar elke week een voortgangsvideo maken volbracht. Die 'opdracht' die ik mezelf gegeven heb heeft goed gewerkt om me toch gefocussed te houden en me gemotiveerd om toch te blijven oefenen ondanks dat ik nu, al zeg ik het zelf, aardig kan blindtypen.

Maar tevreden ben ik nog niet, teleurgesteld misschien zelfs wel. Ik typte rond de 45 woorden per minuut met drie-en-een-halve-vinger op 10Fastfingers toen ik een jaar geleden begon. Mijn doel was toen om 50 woorden per minuut te halen, blindtypend. Ik begon de eerste week, nadat ik eerst geleerd had om alle letters en tekens blind te vinden, met 15 woorden per minuut. Maar die 50 woorden per minuut had ik eigenlijk wel al snel gehaald. Al na 10 weken zat ik op die score en kon ik mijn doel dan ook bijstellen. Ik had toen al door dat de stijgende lijn wel zou af gaan vlakken en dat bijvoorbeeld 100 woorden per minuut niet reëel was als einddoel. Dus heb ik die toen gezet, na 10 weken, op 75 woorden per minuut. Die 75 WPM wilde ik halen na mijn jaar. Dus dat mijn gemiddelde run minimaal 75 woorden per minuut zou zijn. Maar dat gaat dus nog een hele kluif woorden om in de aankomende weken te bereiken, zeker nu de motivatie wat begint te verdwijnen nu ik goed kan blindtypen en qua snelheid schijnbaar weinig progressie maak.

Zoals je kan zien had ik na 10 weken al een snelheid van 50 WPM, na 15 weken 60 WPM en toen duurde het tot de 33e week voordat ik de 70 WPM aantikte. En die 70+ heb ik vast kunnen houden maar nu nog eens 14 weken later hang ik nog steeds laag in de Seventies. Super irritant met nog 4 video's te gaan. Daarom was ik wel blij met de 76 die ik vandaag scoorde tijdens een 'wedstrijdje' op 10Fastfingers.

Die 76 WPM vandaag was toch wel weer een opsteker

Maar daar heb ik wel een hoop voor moeten doen. Ben met 2 keyboards aan de gang geweest en heb nogal wat tests gedaan gisteren maar vooral vandaag. 76 wpm zeor errors 2020 02 09 typing competition 10fastfingers comEn gelet op mijn techniek e.d. Uiteindelijk scoorde ik een paar keer 73 en 74 met als uiteindelij een high score van 76 woorden per minuut. Mede door de 0 fouten en 1 kleine korrektie. Maar dat gaat niet makkelijk en moet ik erg veel moeite voor doen. Uiteindelijk, als ik eerlijk ben, scoor ik makkelijk een hele hoge zestiger. Dus 67, 68 en ook 69 haal ik zeer regelmatig. Of eigenlijk meestal wel als ik gefocussed ben en me een beetje concentreer. Maar hoger is echt heel erg moeilijk. Ik denk dan uiteindelijk ook dat ik aan mijn natuurlijke plafond zit. En alleen door systematisch en goed te trainen ik veel sneller kan worden. Maar ja, wat win je ermee? Ik heb beloofd dat ik een jaarchallenge aanging, dus die maak ik af. Maar daarna ga ik me vooral focussen op beter leren blindtypen. Daar bedoel ik mee dat ik alle toetsen op het bord snel kan vinden en ik ook teksten waarin cijfers, haakjes e.d., @#$%^&*()_-+=|\}]{["':;?/>.<, en natuurlijk ` en ~, snel kan vinden. Dat ik 'moeilijke' teksten kan typen in een snelheid boven de 60 woorden per minuut, dan ben ik tevreden. Dat doe ik nu al met makkelijke teksten, dus teksten met een paar zinnen waarin een enkele komma of " voorkomt.

We zullen zien wat de toekomst brengt. En wat mijn nieuwe uitdaging wordt. Want zo'n jaarchallenge is wel leuk. Het is goed voor de grijze massa, je leert een nieuwe vaardigheid en je hebt er nog plezier in ook. Wat wil je nog meer. En wat die nieuwe uitdaging wordt dat hoor je later van me. Eerst maar eens deze jaarchallenge goed afsluiten.