Daar zijn we weer, een week zonder artikelen, een griep en toch maar weer de uitdaging aangegaan.

Ik ben daarom deze week niet sneller dan de afgelopen 2 weken, maar gelukkig ook niet langzamer. Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van mijn griepje en heb nog even de motivatie niet om vandaag een stukje te schrijven dus ik hou het kort. Maar nu alweer de 6e week in de 70's vind ik toch wel een goede prestatie als je ziet waar ik begin dit jaar vandaan kom.

Alweer 6 weken in de 70's

Mijn eerste goal begin dit jaar was om na een jaar 50 woorden per minuut te kunnen typen in die 10FastFingers test. Ik had wat uitzoekwerk gedaan en dat leek me, ook na wat oefenen, een realistisch getal. In de loop van het jaar heb ik dat kunnen en moeten bijstellen omdat ik op een gegeven moment over die 50 WPM heen ging. Mijn hernieuwde doel heb ik toen gesteld op 75 WPM aan het eind van mijn jaarchallenge, begin maart 2020.

Ik zie nu dat ik dat op zeker wel ga halen maar dat ik nu in een fase zit waarbij de progressie tergend langzaam gaat. Dat ik nu al 6 weken in de 70's scoor is op zich al best een prestatie ben ik achter gekomen. O.a. door de reacties die ik her en der ontvang en ook de progressie die ik anderen zie maken die in eenzelfde proces zitten en er ook serieus mee bezig zijn. En dat zijn dan over het algemeen mensen die veel jonger zijn. Dus dat geeft me wel een goed en stoer gevoel.

Maar ondanks dat de progressie erg langzaam lijkt te gaan nu is dat alleen de progressie in snelheid. Ik merk met mijn normale dagelijke typewerkzaamheden zoals deze stukjes, mijn mail, mijn werk maar ook berichten op social media en dergelijke dat het me echt makkelijker en sneller afgaat dan enige tijd geleden. Het wordt steeds meer een 2e natuur. Het gaat steeds meer wennen en 'vanzelf'.

Al met al ben ik dus erg blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan want het brengt me eigenlijk best veel. Het is een tool die we allemaal gebruiken en hoe makkelijker en sneller je met die tool bent hoe fijner het voor je is. Dus ondanks de snelheid van deze week sluil ik deze week tevreden af.